Af - 04/09-14 10:25; Opdateret: 04/09-14 10:37

Bliver Vestager snydt? Mystisk dokument viser kommissærposterBliver Vestager snydt? Mystisk dokument viser kommissærposter

Den kommende danske EU-kommissær får ikke den ventede økonomiske post, hvis et påstået udkast til den nye kommission holder stik.

storybild

Margrethe Vestager bliver nu bragt i spil som miljøkommissær af en påstået læk. (Billede: Polfoto)

Både Margrethe Vestager og den danske regering kan måske se frem til en stor skuffelse, når formanden for EU-kommissionen offentliggør fordelingen af kommissærposter.

Den kommende danske kommissær er ifølge regeringen blevet stillet en ”tung” kommisærpost i udsigt. Selv har Margrethe Vestager været ude at sige, at hun forventer at få en af de økonomiske kommissærposter.

Vestager: Jeg bliver økonomisk kommissær
Vestager: Jeg bliver økonomisk kommissær

Men nu hævder EU-nyhedsmediet EurActiv, at kommissionsformand Jean-Claude Juncker i stedet planlægger at give Margrethe Vestager posten som miljøkommissær. Oplysningerne stammer fra et dokument, som journalisten Georgi Gotev, der er redaktør for EurActiv, angiveligt har fået lækket.


Udenrigsminister overtager Vestagers valgkreds
Udenrigsminister overtager Vestagers valgkreds

Miljøkommissærposten bliver lige nu varetaget af Janez Potočnik fra Slovenien og er ikke traditionelt blevet regnet for en af de tunge kommissærposter.

Ægtheden af dokumentet er dog ikke blevet bekræftet, og Georgi Gotev har selv understreget på sin blog, at det endelige hold kan komme til at se anderledes ud.

Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum
Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum

På sin Twitterprofil undrer journalisten sig også over, at den nye kommission ifølge udkastet ikke kommer til at indebære en kommissær for EU's indre marked. Det har ellers traditionelt været regnet for en af kommissionens tunge poster.

Connie Hedegaard: Vestager er det rigtige valg
Connie Hedegaard: Vestager er det rigtige valg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx