Af - 04/09-13 13:11; Opdateret: 04/09-13 13:42

Vi spiser løs af fastfood og ville ønske det var sundereVi spiser løs af fastfood og ville ønske det var sundere

Over halvdelen af danskernee spiser fastfood mindst én gang ugentligt, men langt de fleste ville ønske det var sundere.

storybild

Over halvdelen af os sætter tænderne i en burger eller anden form for fastfood en gang om ugen. Men de fleste ville ønske, at udbuddet var sundere. (Billede: Polfoto)

Over halvdelen af danskerne spiser fastfood mindst én gang om ugen, men fire ud af fem ville ønske at den smagte bedre og i øvrigt var sundere og mindre fed.

Det viser projektet Spis Vel fra DTU Fødevareinstituttet, som har talt med 800 danskere om deres vaner og ønsker for fastfood og snackmåltider på farten nu og i fremtiden.

Otte ud af ti ønsker, at fremtidens fastfood har mere fokus på den gode smag, og 78 procent siger, at de ønsker, at udvalget af sundere alternativer bliver større, især fedtfattig fastfood. Godt halvdelen angiver, at de vil købe flere produkter, hvis ændringerne bliver gennemført.

LÆS OGSÅ: 23-årig tvangsfodrer sig selv - vil være federe

De hyppigste forklaringer på at nogle sjældent eller aldrig spiser fastfood, er, at det er usundt og for dyrt, og at de ikke har tillid til produkterne.

- Mange kæder og fastfoodrestauranter er allerede godt i gang med udvikling på området. Men forbrugerne har dog stadig til gode at se, at området reelt bliver prioritet, så forbrugerne får adgang til sundere fastfoodalternativer, siger afdelingschef på DTUs afdeling for ernæring, Gitte Gross.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx