Af - 02/08-15 16:34; Opdateret: 03/08-15 09:07

Derfor er luften tyk af flyvemyrerDerfor er luften tyk af flyvemyrer

De helt rette betingelser har sendt tusinder og atter tusinder af myrer på vingerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du har været uden for for nyligt, har du sikkert bemærket det: Millioner af myrer er på farten og sværmer rundt i luften.

Det skyldes de helt rette betingelser som netop blev opfyldt i går. Det forklarer Morten DD Hansen, der er museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus over for metroxpress.

- Der er en lummer, stille luft, som er fantastik vejr for myrer. Luften stiger endda godt til vejrs, og der er ingen vind, så myrerne selv kan styre, hvad de laver, siger han.

Myrerne er dog ikke gået i luften for sjov. De er på en mission.

- Dronningerne og hannerne stiger til vejrs og parrer sig. Når dronningen lander på jorden, smider hun vingerne og etablerer et bo, hvor der kommer æg, siger Morten DD Hansen.

Det er dog ikke kun varme og stille luft, der bestemmer, at det netop var i går, at myrerne vågnede til dåd.

- Det synkroniseres i forhold til månens cyklus, og så har de bare ventet på den første dag, hvor vejret er godt, siger Morten DD Hansen og forklarer, at det gælder for alle myrerarter, men at det langt overvejende er den 'sorte havemyre,' som danskerne vil se.

Når der måske er ekstra mange myrer i dag på én gang, kan det skyldes den dårlige sommer, som har fået myrerne til at vente til netop nu, hvor chancen har budt sig.

Hvis du har bemærket usædvanligt mange måger i øjeblikket, er der også en grund til det. Myrernes færden er en fest for en sulten måge.

- Hættemåger er på mågesjov, fordi det er nemmere at fange dem i dag. De går helt amok, siger museumsinspektøren, der forventer, at myrernes aktivitet er overstået inden for et par dage.

LÆS OGSÅ: TV: Mand lægger sig på kæmpe myretue - men det fortryder han hurtigt

LÆS OGSÅ: Hospitalsmaden får topkarakter af Dan Jørgensen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx