03/05-14 16:28

Nets tæt på at aflevere redegørelse til FinanstilsynetNets tæt på at aflevere redegørelse til Finanstilsynet

Kortselskabet Nets arbejder i døgndrift: Redegørelser om Se og Hør-skandale ventes i den kommende uge.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Om få dage får Finanstilsynet en redegørelse fra Nets om Se og Hør-skandalen, hvor en tidligere medarbejder er under mistanke for at have solgt oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortoplysninger til ugebladet Se og Hør.

Kommunikationschef i Nets, Søren Winge, siger, at redegørelsen er lige på trapperne.

Medie: Nets belastes af yderligere kritik
Medie: Nets belastes af yderligere kritik

- Vi arbejder i døgndrift, og redegørelsen til Finanstilsynet er på trapperne. Det sker formentlig i starten af næste uge, sandsynligvis mandag, siger Søren Winge til Ritzau.

Sådan en redegørelse er almindelig procedure, når der er mistanke om, at der kan være sket kompromittering af data. Den er samtidig et led i en større intern undersøgelse hos Nets, der skal klarlægge de faktiske forhold omkring den mistanke, der er rettet mod kortselskabet.

Mistanken er opstået, efter at den tidligere journalist hos Se og Hør Ken B. Rasmussen i en bog "Livet, det forbandede" afslørede, at bladet købte oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortoplysninger af en såkaldte tys-tys-kilde, angiveligt i perioden fra 2008 til 2012.

Tidligere Se og Hør-chef stopper hos Ekstra Bladet
Tidligere Se og Hør-chef stopper hos Ekstra Bladet

Kilden er i medierne udpeget som en 45-årig it-specialist, der arbejdede i IBM, som var underleverandør til PBS - det nuværende Nets. Oplysningerne brugte Se og Hør til at spore, hvor kendte og kongelige opholdt sig for at kunne skrive historier om dem.

Også Nets' interne undersøgelse ventes klar i næste uge.

- Vi forventer, at den interne undersøgelse også vil være klar formentlig engang i næste uge, men jeg kan ikke sætte et præcist tidspunkt på. Også den undersøgelse arbejder vi med hen over weekenden, siger Søren Winge.

Siden skandalen brød løs mandag, har Nets samarbejdet med politiet, og der er daglige møder mellem Nets og politiet, oplyser han.

Nets: Ansatte kan følge kendte og kærester
Nets: Ansatte kan følge kendte og kærester

Fra politisk hold er der også rejst kritik af Nets, men den kritik vil kommunikationschefen ikke kommentere. Men han forstår, hvis balladen om Nets skaber utryghed blandt danskerne.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis folk ikke føler sig trygge. Der står en masse åbne spørgsmål, men dem kommer der klare svar på ikke mindst i redegørelsen til Finanstilsynet.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi tager det her ekstremt alvorligt, og vi har sat mange ressourcer ind på at finde ud af, hvad der er foregået, og hvordan det er foregået. Og vi er klar til tage flere tiltag for at skabe tryghed omkring Nets, siger Søren Winge.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jim Lyngvild viser sig helt nøgen:...
bt.dk
Voldsomt trafikuheld: Tre personer...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
FCK-anfører gjort til grin af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx