Af Thomas Foght - 15/05-14 06:12

Politikere vil straffe medier hårdere for fejlPolitikere vil straffe medier hårdere for fejl

Borgerlige partier vil tredoble bøder til medier for krænkelse af blandt andet privatlivets fred.

storybild

(Billede: Polfoto)

De fire borgerlige partier vil slå markant hårdere ned på medier og journalister, hvis de krænker privatlivets fred, skriver Berlingske.

Bøderne skal som minimum tredobles, og redaktører og journalister, der flere gange gør sig skyldige i eksempelvis grove privatlivs- eller æreskrænkelser, skal en tur i fængsel, lyder det fra partierne, skriver avisen.

Anholdt Se og Hør-journalist: Jeg smager min egen medicin
Anholdt Se og Hør-journalist: Jeg smager min egen medicin

Hos Socialdemokraterne er man villige til at diskutere begge dele, og dermed tegner der sig et flertal for en stramning af sanktionerne.

Meldingen kommer dagen efter, at den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen sammen med Aller Media A/S og en anden journalist er blevet sigtet i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor oplysninger om kendtes kreditkort-brug er blevet overvåget.

Bag forslaget står folketingsmedlemmet Jan E. Jørgensen (V), der mistænker visse medier for at budgettere med, at man vil tabe sager i retten, fordi det er det værd.

Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt
Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt

- Vi må bare konstatere, at der er nogle journalister og redaktører, der ikke er bundet af den moral, som vi andre lever efter.

- Og hvis man så vil have dem til at opføre sig ordentligt, så man også kan have et privatliv som kendt person eller som politiker, så er vi nødt til at sætte bøderne i vejret og skabe en reel risiko for, at man kan komme i fængsel, siger han til Berlingske.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, frygter, at forslaget vil afskrække medierne fra eksempelvis at afsløre magtmisbrug, fordi man er bange for skrappe bøde- eller fængselsstraffe.

Så mange læsere bløder Se og Hør
Så mange læsere bløder Se og Hør

- Jeg er simpelthen rystet over, at de skal komme med det her nu. Det er meget, meget vidtgående at tale om fængselsstraffe og mangedoblede bøder for journalister, og det er et skridt væk fra princippet om frie medier, siger han til Berlingske.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Person fundet død i villa efter brand
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx