Af Ritzau - 24/03-17 09:11; Opdateret: 24/03-17 10:03

Supersygehus bombet til tilbage til startSupersygehus bombet til tilbage til start

En ny totalentreprenør skal bygge supersygehuset i Køge. Det sendes i nyt udbud af Region Sjælland.

storybild

Næstved Sygehus tabte kampen til Køge om et nyt supersygehus i Region Sjælland. Regionsrådet har fyret totalrådgiveren, fordi byggeriet blev en halv milliard kroner dyrere en beregnet. En ny totalentreprenør skal lave byggeriet færdig for de 4,2 milliarder kroner, som er afsat. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Region Sjællands nye Universitetshospital i Køge skal i udbud på ny til den samme faste byggepris på 4,2 milliarder kroner.

Det vedtog regionsrådet torsdag.

Det oplyser DR Sjælland.

Regionsrådet fyrede totalrådgiveren, da byggeriet blev en halv milliard kroner dyrere end aftalt. Med en ny totalentreprenør skal prisen dække de 830 senge og 40 operationsstuer, som regionsrådet har vedtaget.

Formanden for regionsrådets sundhedsudvalg, Chr. Wedell-Neergaard, (K) tror ikke, at en ny totalentreprenør får svært ved at holde budgettet.

- Vi sikrer os, at hvis der bliver overskridelser, så kommer entreprenørerne og håndværkerne til at betale og får ansvaret for at leve op til de krav, vi har aftalt, siger Chr. Wedell-Neergaard og tilføjer:

- Jeg er ret sikker på, at med den her model kan regionsrådet sove roligt om natten.

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Anne Marie Knigge er ligeså positiv.

- Vi får de senge, vi har bestilt, og det kan være, nogen af rummene og gangarealerne skal være lidt mindre, men vi kommer ikke ud for at måtte skære voldsomt på byggeriet, siger hun.

- Vi har også sikret os, at vi bevarer den oprindelige arkitektur.

Professor Kjeld Møller Pedersen, som er sundhedsøkonom på Syddansk Universitet, stoler på regionsrådet.

- Jeg tror på, at den nye udbudsstrategi kommer til at virke, siger Kjeld Møller Pedersen.

- Når totalentreprenøren får det økonomiske ansvar, vil han være meget mere opmærksom på at få håndværkerfirmaerne til at holde aftalerne.

Regionsrådet lod først et konsortium af totalrådgivere stå for byggeriet. Det var almindeligt dengang i stedet for at vælge en totalentreprenør med økonomisk ansvar, mener professor Kjeld Møller Pedersen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx