Af - 11/03-14 08:24; Opdateret: 13/03-14 08:08

Uvisheden er det værste: Katten forsvandt sporløstUvisheden er det værste: Katten forsvandt sporløst

storybild

En ung hankat forsvandt sporløst fra sit hjem i Skævinge i 2010. Ejeren fortæller nu om tabet og om uvisheden, der var det værste.

Familien Dam fra Skævinge er særdeles glad for dyr og har flere katte. De har også prøvet at miste flere katte i tidens løb. En af dem, en halvandet år gammel hankat, forsvandt i oktober 2010 og kom aldrig tilbage. Peter Dam forklarer, at uvisheden var det værste.

Læs også: Gitte reddede killing fra vinterkulden

- Han kom desværre ikke hjem igen. Vi aner ikke, hvad der skete med ham. Selvom det skulle vise sig, at han var død, så ville det være rart i det mindste at få vished om det. At gå rundt med uvisheden er det værste. Man tænker jo alt muligt. Om nogen måske kunne have taget ham, forklarer Peter Dam, til Metroxpress.


Læs også: Jumbo - Danmarks hurtigste skildpadde


Familiens katte var ellers vant til at være ude, men da der var gået nogle dage uden de havde set den unge hankat, blev de urolige og hang en efterlysning op i byen.

Familien fra Nordsjælland fik dog overhovedet ingen henvendelser på deres efterlysning, og det var noget som især påvirkede de to børn i familien, som dengang var henholdsvis 10 og seks år gamle.


Læs også: Da Eske fløj bort - Formentlig med spurvene


- Det var en killing, som en af vores andre katte havde fået herhjemme, og børnene var med til fødslen, så det gjorde jo, at de knyttede sig ekstra meget til den, siger Peter Dam.

Selvom børnene nu er kommet sig over tabet af hankatten, så er det da noget, som Peter Dam taler med sine børn om fra tid til anden på grund af de gode minder.

- Vi snakker stadig tit om de katte, vi har mistet, der er jo en hel del gode minder i det, fortæller Peter Dam.

Læs også: Tchibi flød død rundt i rør under jorden i flere måneder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx