24/10-17 13:27; Opdateret: 24/10-17 15:17

Tilsyn: Landmand brød lov da ansat blev begravet i siloTilsyn: Landmand brød lov da ansat blev begravet i silo

Der var en betydelig risiko, skriver Arbejdstilsynet om ulykke, hvor 34-årig mand faldt i silo og døde.

storybild

Tølløse. Arbejdsmiljøloven blev overtrådt, da en 34-årig ukrainsk mand 12. oktober faldt ned og døde i en kornsilo på et landbrug ved Tølløse.

Det vurderer Arbejdstilsynet ifølge Fagbladet 3F.

Tilsynet har efter arbejdsulykken udstedt et såkaldt strakspåbud, som betyder, at virksomheden straks skal rette op på forholdene. Det fremgår af fagbladets aktindsigt i sagen.

Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdet i kornsiloen skete under "forhold og omstændigheder, som frembyder særlig fare for sammenstyrtning af kornet".

Der var således en betydelig risiko for, at ansatte og andre kunne blive begravet under sammenstyrtet korn, lyder det fra tilsynet i det skriftlige strakspåbud til landbrugets ejer.

Ulykken skete på en landejendom på Bukkerupvej i Bukkerup, hvor den 34-årige var ansat. Vidner har fortalt, at han stod på siloen, men pludselig var forsvundet.

Vestsjællands Brandvæsen havde 25 mand på opgaven med at tømme siloen for de flere hundrede ton korn. To kornsugere fra et foderstoffirma sugede korn ud af siloen, mens 10 mand gravede i kornet.

Dødsulykken er nu sendt til yderligere juridisk vurdering hos Arbejdstilsynets jurister. Juristerne vil tage stilling til, om det skal indstilles til anklagemyndigheden, at sagen skal fortsætte som en straffesag.

Aktindsigten fra fagbladet viser, at den ansatte ikke bar nogen sikkerhedsline, da han gik oven på kornet i siloen.

Den afdøde medarbejders arbejdsgiver, landmand Knud Kjær Knudsen, kommenterer sagen kort over for fagbladet 3F.

- Snak med hvilken som helst landmand. Der er ikke nogen, der har brugt sikkerhedsline i siloer. Det er jo nemt for Arbejdstilsynet at give påbud set på tingene i bakspejlet.

- Men det ændrer ikke på, hvordan alle landmænd har gjort. Det er først nu, vi ved, at vi skal bruge line, når vi går oven på korn, siger Knud Kjær Knudsen til fagbladet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx