05/04-14 09:00

To kvindelige hospitalsansatte risikerer fyring fordi de nægter at gå med korte ærmerTo kvindelige hospitalsansatte risikerer fyring fordi de nægter at gå med korte ærmer

To kvindelige bioanalytikere på Hvidovre Hospital nægter at bære uniform med korte ærmer og risikerer fyring.

storybild

To kvindelige bioanalytikere på Hvidovre Hospital nægter at bære uniform med korte ærmer og risikerer fyring. (Billede: Polfoto)

En af de første sager i Danmark om fyring i forbindelse med en religiøs praksis er på vej.

To kvindelige bioanalytikere på Hvidovre Hospital risikerer at blive fyret, fordi de af religiøse grunde trodser hospitalets uniformsreglement, der af hygiejneårsager kræver korte ærmer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Den ene af kvinderne, der i øjeblikket er sygemeldt og ikke vil have sit navn frem, fortæller til Kristeligt Dagblad, at hun har opsøgt forskellige imamer.

Dørslag godkendt som religiøs hovedbeklædning
Dørslag godkendt som religiøs hovedbeklædning

De har forklaret, at hun som god muslim er nødt til at fastholde de lange ærmer i arbejdstiden. Derfor mister hun sandsynligvis sit job.

Vicedirektør Torben Mogensen fra Hvidovre Hospital forklarer, at sagen har stået på siden efteråret:

- Korte ærmer indgår i hele Region Hovedstadens uniformsreglement. Det skyldes hensynet til patienterne. Man kan ikke vaske hænder med lange ærmer.

Ekspert: Kvinder blev klart diskrimineret
Ekspert: Kvinder blev klart diskrimineret

- Vi gør meget for ansatte med anden etnisk baggrund. Men når det drejer sig om hygiejne, der kan gå ud over patienterne, går vi ikke på kompromis. Vi har jo i årevis kæmpet for at få lægerne til at bruge korte ærmer, siger Torben Mogensen.

Han påpeger, at sagen er meget speciel. Hospitalet kender kun til ét fortilfælde, hvor en gruppe studerende ikke ville bære uniformer med korte ærmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx