Af - 27/07-15 11:49; Opdateret: 27/07-15 13:17

Svenske myndigheder advarer: Oplad ikke din mobil, når du soverSvenske myndigheder advarer: Oplad ikke din mobil, når du sover

Du skal ikke oplade din smartphone eller tablet, når du lukker øjnene om natten, advarer de svenske myndigheder. Også Sikkerhedsstyrelsen herhjemme mener, det er en dårlig ide.

Bildstrecke im Grossformat »

Varme mobilopladere, der bryder i brand, er efterhånden ikke noget særsyn.

Derfor har Sikkerhedsstyrelsen herhjemme også tidligere advaret mod billige kopi-opladere fra eksempelvis Kina, da der har været flere eksempler på, at disse nemmere overopheder og kan bryde i brand.

Sikkerhedsstyrelsen: Pas på livsfarlige kopi-mobilopladere
Sikkerhedsstyrelsen: Pas på livsfarlige kopi-mobilopladere

For at de europæiske forbrugere kan undgå de billige efterligninger er det i dag kun CE-mærkede opladere, der er lovlige at sælge i EU.

Men kan man så også stole fuldt og fast på, at heller ikke disse risikerer at bryde i brand?

Nej, mener det svenske Elsikkerhedsnetværk, efter at den svenske tv-station SVT i går kunne afsløre, at der ikke er nogen garanti for, at også de CE-mærkede mobilopladere bryder sammen.

Claras originale iPhone-oplader eksploderede i toget
Claras originale iPhone-oplader eksploderede i toget

Tidligere på måneden kunne Metroxpress i Sverige eksempelvis fortælle om en kvinde, der havde oplevet, at hendes originale iPhone-oplader eksploderede under en togtur.

Se billederne af kvindens brændte oplader øverst i artiklen!

Efter SVT's afsløring advarer de svenske myndigheder nu mod, at man lader sin mobil op under nattesøvnen.

- Man skal ikke gøre det. Lad i stedet op under opsigt. For skulle noget gå galt, selvom risikoen ikke er meget stor, så kan man agere, siger Joca Kostic, inspektør ved Elsikkerhedsværket, til SVT.

Er du også 'offer' for dette udbredte iPhone-problem?
Er du også 'offer' for dette udbredte iPhone-problem?

Ifølge Ekstra Bladet vil Sikkerhedsstyrelsen herhjemme ikke udsende en advarsel, ligesom de svenske myndigheder har gjort det. I stedet anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man undgår mobilopladning i nattetimerne.

- Anbefalingen er, at man oplader, når man er vågen, og det gælder ikke kun mobiler og tablets. Og det er meget vigtigt, at man ikke gør det på brændbare overflader som eksempelvis en seng eller sofa. Det er vi enige i, siger fungerende kommunikationschef Mette Cramon til Ekstra Bladet.

Hvis man vælger ikke at følge Sikkerhedsstyrelsen råd, anbefales det på det kraftigste, at man anskaffer sig en røgalarm, hvilket man bør have uanset hvad, fortæller Mette Cramon til Ekstra Bladet.

Ny opfindelse: I fremtiden løber du aldrig tør for strøm
Ny opfindelse: I fremtiden løber du aldrig tør for strøm


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx