Af - 10/04-14 08:27; Opdateret: 10/04-14 09:09

BS lukker munden på kritikere: Hjalp kvinder af med lykkepillerBS lukker munden på kritikere: Hjalp kvinder af med lykkepiller

Trods voldsom kritik har BS Christiansen hjulpet fire kvinder til et liv uden lykkepiller. Depressionsforeningen er dog stadig ikke overbevist.

storybild

BS og Natalie. (Billede: TV 2)

”Det er et tåbeligt projekt, der kan gå grueligt galt. Det kan koste menneskeliv.”

Sådan lød den massive kritik, da TV 2 sidste år søgte letdeprimerede kvinder, som gerne ville hjælpes til et liv uden medicin af BS Christiansen.

Alligevel sendte TV 2 fire kvinder ud i den canadiske vildmark sammen med den tidligere jægersoldat, og her lidt over et år efter at projektet begyndte, kan tv-kanalen nu fortælle, at de fire har været medicinfrie i et år.

En af de kvinder, der ikke har taget lykkepiller det seneste år, er 32-årige Natalie Gaardboe.

- Jeg har ikke rørt antidepressiv medicin, siden vi startede. Det har været dejligt at blive sig selv igen. Jeg har fået selvtillid og velværd, og jeg har ikke været stærkere, end jeg er nu, siger hun.

Mød B.S. Christiansens nye danske yndlingsband
Mød B.S. Christiansens nye danske yndlingsband

Ottende og sidste afsnit af ”BS og recepten på lykke” rullede i går over skærmen. Men på trods af de positive resultater, så holder blandt andet Depressionsforeningen fast i deres kritik af programmet.

- Vores bekymring er fortsat de mange tusinde, som er meget deprimerede, som behøver medicin. Dem hjælper man ikke ved at sige, at de blot skal tage sig sammen, tage i vildmarken eller i et motionscenter. Tværtimod, siger sekretariatschef Kasper Tingkjær.

Den kritik giver BS Christiansen dog ikke meget for:

- Alle pigerne har det fantastisk. Havde de danske psykiatere talt med mig dengang i stedet for at fare ud og kritisere noget, de ikke anede noget om, ville de have vidst, at det netop er sundhedsvæsenets behandling af de letdeprimerede, der ligger mig på sinde.

Psykiater og overlæge Karin Gaarde, som arbejder på Skt. Hans Hospital, bekræfter, at alle fire kvinder har det »utrolig godt«.


Har du oplevet problemer med lykkepiller? Så skriv til journalist Anders Borup her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx