Af Ritzau - 15/03-17 16:06; Opdateret: 15/03-17 16:38

Serber frifindes for at holde kvinde fanget i en månedSerber frifindes for at holde kvinde fanget i en måned

I byretten blev en 58-årig dømt for frihedsberøvelse af en kvinde, men onsdag har landsretten frifundet ham.

storybild

En serbisk mand er onsdag blevet frifundet for frihedsberøvelse og ulovlig tvang i Østre Landsret. Han får dog seks måneders fængsel for vold og trusler. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Der var ikke tale om frihedsberøvelse eller ulovlig tvang, da en 71-årig kvinde i mere end en måned opholdt sig sammen med en 58-årig serbisk mand i efteråret 2015.

Det slår Østre Landsret fast i en dom onsdag ifølge mandens forsvarer, Vilhelm Dickmeiss.

- Han bliver frifundet for de væsentligste ting, så man må sige, at sagen falder til jorden for anklagemyndigheden. Han har været varetægtsfængslet i 17,5 måneder, men bliver kun idømt seks måneder.

- Det må give stof til eftertanke for anklagemyndigheden, siger Vilhelm Dickmeiss.

Retten har delvist frifundet Lazar Tidemann i sagen. Han frifindes for frihedsberøvelse, økonomisk udnyttelse og ulovlig tvang. Han dømmes dog stadig for at have været voldelig over for kvinden og truet hende.

I Retten i Odense fik han i september tre års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt. Men landsretten har omgjort dommen, som nu lyder på seks måneders fængsel og en betinget udvisning.

Byretten lagde i sin dom vægt på, at kvinden ikke kunne slippe væk fra manden, før de to besøgte Rosengårdcentret i Odense. På dametoilettet bad hun en fremmed om at låne en telefon og tilkaldte hjælp.

Men landsretten er af en anden overbevisning. Hun havde rig mulighed for at slippe væk og søge hjælp, fastslår retten ifølge forsvareren.

Desuden fandt retten heller ikke bevis for, at han skulle have udnyttet hende økonomisk, da hun overførte penge til hans konto.

Manden og kvinden mødte hinanden på dating.dk i sommeren 2015. Ved andet møde flyttede kvinden ind hos ham.

- Vi var forelskede, fortalte han, da sagen blev behandlet i byretten.

Efter dommen onsdag er Lazar Tidemann blevet løsladt. Han har siddet fængslet i mere end 17 måneder og vil nu søge erstatning for den tid, han har siddet for længe i fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx