Af Lars Dinesen - 15/06-15 22:46

Kommunerne bruger tre milliarder kroner på tilskudsjobKommunerne bruger tre milliarder kroner på tilskudsjob

Både fagforbund og oppositionen kritiserer regeringen for at bruge mange penge på tilskudsjob.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Mens de offentligt ansattes organisationer skriger på varme hænder, brugte kommunerne sidste år tre milliarder kroner på at sende ledige i nyttejob, seniorjob og løntilskud. Det viser en ny analyse foretaget af firmaet Analyze! for Ugebrevet A4.

I en tid, hvor den offentlige sektor er under pres, kunne de penge være brugt langt bedre på at sikre kernevelfærden. Det mener både fagforbundet FOA og den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

For når ansatte i støttede job ikke må tage arbejdet fra ordinært ansatte, er det spild af gode penge at bruge gennemsnitligt 275.000 kroner pr. job på at oprette det, der svarer til 11.000 støttede fuldtidsstillinger, lyder kritikken.

- Vi mener, man skulle bruge pengene på at ansætte flere i helt ordinære stillinger de steder, hvor kernevelfærden slår så voldsomme sprækker, at det gør ondt at se på, siger Mona Striib, næstformand i FOA.

DF: Stop for penge til pjækkere
DF: Stop for penge til pjækkere

Ifølge analysen blev 21.240 personer i 2014 aktiveret i et kommunalt løntilskudsjob. Det svarer til 5660 fuldtidsjob. Hertil kommer 3855 seniorjobbere, som er langtidsledige med fem år eller mindre til efterlønsalderen.

Og oveni det kommer 12.234 personer, som i løbet af året var ansat i kortere eller længere perioder i et nyttejob. Det svarer i alt til 1311 fuldtidsansatte.

Tilsammen knap 11.000 fuldtidsansatte, som i alt har modtaget tre milliarder kroner.

Vold på Caribien-ture: Skubbede styrmand over bord
Vold på Caribien-ture: Skubbede styrmand over bord

Hos Venstre siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen, at han er meget optaget af at få nedbragt antallet af offentlige løntilskudsjob, fordi de ikke hjælper den ledige og desuden er dårlig brug af beskæftigelsesmidler.

I de to regeringspartier, Radikale og Socialdemokraterne, bliver opgørelsen fra Analyze! derimod taget med knusende ro.

- Når samfundet er, som det er, og vi har mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, så føler jeg som socialdemokrat, at vi har en forpligtelse til hjælpe. Og når der samtidig er ting, der ikke bliver gjort inden for det offentlige, kan vi få fyldt de huller ud, siger han til Ugebrevet A4.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Disse 26 kommuner har sendt 59 unge til Caribien for 42 millioner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx