Af Amalie Abildgaard - 10/08-17 11:09

Discount-supermarked idømt stor bøde: Kunderne kunne blive syge af deres madvarerDiscount-supermarked idømt stor bøde: Kunderne kunne blive syge af deres madvarer

Indtil videre har 2017 mildest talt ikke været det mest prangende år for dagligvarekæden Aldi.

storybild

(Billede: SCOTT OLSON)

I slutningen af maj måtte 32 butikker landet over lukke, da discountkæden havde kørt med stort underskud på 243 millioner kroner.

Nu bliver Aldi også ramt af en 'sur smiley' og en stor bøde på 10.000 kroner efter Fødevarestyrelsen seneste besøg i deres butik i Meretecenteret i Helsingør.

Her er der blevet fundet fødevarer med høje temperaturer. Blandt andet blev en leverpostej målt til 15,4 grader og en rullepølse blev målt til 14 grader.

Samtidig blev hotdogpølserne målt til 13,4 grader ved besøget, mens de stegte fiskefrikadeller blev målt til 14,4 grader.

Det fremgår af kontrolrapporten som ligger tilgængelig på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Til sammenligning skal de kolde fødevarer være opbevaret på højest 5 grader. Det vil sige, at nogle af fødevarerne var mere end 10 grader varmere end det anbefalede.

»Hvis temperatureren overstiger fem grader, stiger antallet af sygdomsfremkaldende- og fordærvelsesbakterier voldsomt. Så enten bliver fødevaren hurtigere fordærvet, eller du kan blive syg af at spise den,« siger Charlotte Kølln, der er sektionsleder ved Fødevarestyrelsen.

Da fødevarerne hos Aldi i Helsingør oversteg temperaturgrænsen med 100 procent, og derfor er der grundlag for en bøde på 10.000 kroner, forklarer Charlotte Kølln.

Hos Aldi er de ærgerlige over bøden og den sure smiley.

»Vi er meget ærgerlige over den sure smiley, som vores ellers veldrevne butik i Helsingør har modtaget. De interne kontrolforanstaltninger er overholdt, og alle temperaturer blev kontrolleret samme morgen, uden nogle bemærkninger,« skriver Aldis direktør Mikkel Freiesleben i en besked til BT og fortsætter:

»Det er yderst uheldigt at kølenedbruddet skete, og vi beklager over for vores kunder. Anlægget er straks blevet repareret, og man kan uden betænkning igen købe kølevarer i butikken.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx