Af - 30/07-15 07:40

LISTE: 5 ting du skal huske, når du flytter hjemmefraLISTE: 5 ting du skal huske, når du flytter hjemmefra

Her er gode råd til dig, der skal flytte hjemmefra.

Bildstrecke im Grossformat »

Snart flyver du måske fra reden, og det betyder altså, at mor og far lige pludselig ikke ordner alt for dig mere.

BoligPortal har de stor erfaring med førstegangsflyttere, og derfor har de lavet en omgang råd til dig, så du ikke er helt hjælpeløs.

Forsikring


Når du flytter hjemmefra, er du ofte dækket af dine forældres forsikring indtil du fylder 21 år. Hvis du flytter sammen med en roomie, så tjek også om han eller hun allerede har sin egen indboforsikring, for den dækker som regel hele husstanden. Er du ikke dækket af andres forsikringer, så få som minimum en forsikring, der dækker brand og tyveri.

LISTE: Her er nettets første foto - og 7 andre internetbegyndelser
LISTE: Her er nettets første foto - og 7 andre internetbegyndelser

AdresseændringDu har pligt til at skifte folkeregisteradresse senest fem dage efter flytningen. Du risikerer at få en bøde, hvis du melder din nye adresse senere end fem dage efter indflytning. Din adresseændring skal ske via hjemmesiden Borger.dk, men du skal også huske at melde flytning til Post Danmark, så din post kommer i den rigtige kasse. Det kan du gøre online på Post Danmarks hjemmeside.

Husorden

Hvis du flytter ind i en lejebolig, så kan du i lejekontrakten se, om der er en husorden tilknyttet. Det er regler for, hvordan du og dine naboer skal opføre jer. Men generelt hjælper det på nabofreden, hvis du: Hænger en seddel op i opgangen, når du planlægger at holde fest, ikke forpester din trappeopgang ved at stille skraldeposer foran hoveddøren og undgår at spille høj musik for åbne vinduer.

LISTE: Fem forfærdelige færge-tragedier
LISTE: Fem forfærdelige færge-tragedier

Rengøring


Måske er du allerede et ordensmenneske, men som udeboende skal der gøres rent de mest hengemte steder:

Køkkenskufferne skal indimellem tømmes for bestik og havregryn og tørres med en våd klud. Køleskabet bliver en bakteriefælde, hvis det ikke rengøres. En fryser skal afrimes. En ovn skal renses jævnligt, ellers bliver det en krasbørstig samling af forkullede madrester og fastbrændt fedt.

Værktøjskasse

Når du er flyttet hjemmefra er det indimellem nyttigt selv at kunne slå et søm i til et billede eller skrue et reol sammen. Til at starte med er en hammer, en skruetrækker og et målebånd et godt grundlag. Du kan for eksempel købe et startsæt hos IKEA for 59 kroner.

LÆS OGSÅ: LISTE: 5 ting vi hader mest på flyturen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx