Af Ritzau - 14/03-17 15:00; Opdateret: 14/03-17 15:27

Mette F.: Man kan ikke sige at vi har tillid til Ole BirkMette F.: Man kan ikke sige at vi har tillid til Ole Birk

Der har været et stort tillidsbrud mellem transportministeren og forligskredsen, betoner S-formanden.

storybild

Tilliden til transportminister Ole Birk Olesen (LA) er ikke helt intakt, selv om han har beklaget sin manglende orientering af Folketinget om krisen i PostNord, understreger S-formand Mette Frederiksen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Ole Birk Olesen (LA) overlever som transportminister. Det står fast efter et krisemøde mellem ministeren og en lang række ordførere tirsdag.

Men det betyder ikke, at tilliden er helt genoprettet, lader Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, forstå.

- Jeg tror ikke, man kan udtrykke det sådan, at vi har tillid til ministeren, siger hun.

- I lighed med de øvrige partier i forligskredsen har vi sagt meget klart, at vi synes, der er begået nogle fejl. Det har ministeren nu erkendt, at der har været, og så må vi finde en løsning herfra.

Transportministeren beklagede på tirsdagens møde, at han ikke har orienteret postordførerne tidligt og godt nok om den alvorlige krise i PostNord.

Efterfølgende har Dansk Folkeparti på et gruppemøde tirsdag afgjort, at sagen bør udløse en næse til ministeren. Og det er Socialdemokratiet enig i.

Adspurgt hvor stor den næse skal være - altså hvor alvorlig kritikken af ministeren skal være - svarer Mette Frederiksen:

- Der har været et tillidsbrud mellem ministeren og postforligskredsen, og det er det, næsen skal afspejle.

- Det er svært at afgøre den fysiske størrelse på en sådan næse.

Da DF-formand Kristian Thulesen Dahl tidligere tirsdag fik stillet samme spørgsmål undveg han også at svare på, hvor stor næsen til Ole Birk Olesen skal være.

Ligesom DF-formanden opfordrer Mette Frederiksen til, at fokus nu flyttes til sagens kerne: At PostNord er i alvorlig krise og akut mangler penge.

Selskabet, der ejes af den danske stat og den svenske stat, har selv lagt en redningsplan frem. Heri efterlyser selskabet 2,3 milliarder kroner fra ejerne og lægger op til mange fyringer de næste år.

Hvorvidt Socialdemokratiet er villig til at finde de nødvendige penge til selskabet, vil Mette Frederiksen ikke svare på.

- Nu skal der pågå reelle politiske diskussioner om, hvordan vi får rettet op på det her, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx