27/04-14 08:42

Danskerne ser Helle Thorning-Schmidt som decideret borgerligDanskerne ser Helle Thorning-Schmidt som decideret borgerlig

Over hver tredje vælger ser statsministeren som borgerlig.

storybild

Over hver tredje vælger ser statsministeren som borgerlig. (Billede: Polfoto)

I en ny Megafon-måling foretaget for Politiken og TV 2 er 1.092 danskere blevet spurgt, hvorvidt de anser Helle Thorning-Schmidt for socialdemokratisk eller borgerlig i sine grundholdninger. Og 36 procent opfatter hende som borgerlig, mens færre – 29 procent – ser hende som socialdemokratisk. 30 procent svarer hverken/eller, og 5 procent ved ikke, skriver Politiken søndag.

Måling: Helle Thorning bider Løkke i haserne
Måling: Helle Thorning bider Løkke i haserne

Politisk ordfører i Venstre, Inger Støjberg, er ikke overrasket over, at danskerne ser statsministeren som borgerlig.

- Jeg kan godt forstå, hvis mange synes, at der er stor forskel på, hvad hun sagde før et valg, og hvad hun så har gennemført. Forskellen på denne regering og os er, at vi rent faktisk også går til valg på at føre borgerlig politik, siger hun til Politiken søndag.

Minister genstarter rygterne: Skal hun tage over efter Thorning?
Minister genstarter rygterne: Skal hun tage over efter Thorning?

Politiken har først modtaget målingens resultater, efter at statsministeren har givet eksklusivt interview til avisen, og statsministeren ønskede herefter ikke at kommentere på tallene. Men i interviewet siger Helle Thorning-Schmidt, at regeringen har leveret et tydeligt, socialdemokratisk projekt til danskerne, som står i klar kontrast til det borgerlige alternativ.

- De politiske resultater fejler ikke noget i en socialdemokratisk optik. De er faktisk rigtig gode. Når man bekæmper social dumping, fokuserer på ældrecheck, er optaget af sundheden og psykiatrien, har afskaffet fattigdomsydelserne og i nogle år har haft det højeste investeringsniveau i den offentlige sektor i 30 år, så er det da socialdemokratisk politik, så det basker. Sådan er det jo, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken søndag.

Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning
Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning

Statsministerens budskab falder på et tidspunkt, hvor de socialdemokratiske meningsmålinger spår valgnederlag, hvor intern debat overskygger politiske tiltag, og hvor Thorning-Schmidt for anden 1. maj i træk har udsigt til at blive buhet væk fra talerstolen.

Modsat statsministeren vil socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, gerne kommentere tallene.

Johannes partifæller vil overdøve Thorning
Johannes partifæller vil overdøve Thorning

- De resultater, som regeringen med Helle Thorning-Schmidt i spidsen har opnået, er ærkesocialdemokratiske. Dels har vi sørget for, at der er kommet styr på økonomien. Og dernæst er det ederbaskemig også socialdemokratisk at investere i at kunne skabe arbejdspladser, siger Panduro til Politiken søndag og peger på, at flere kom i arbejde sidste år, og at regeringen har taget et milliardbeløb fra olieselskaberne og investeret i den kollektive trafik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx