Af - 05/05-15 10:19

Krydstogtskibene indtager AarhusKrydstogtskibene indtager Aarhus

Dobbelt op: Der forventes næsten dobbelt så mange udenlandske krydstogtturister i Aarhus næste år.

storybild

Nicolai Krøyer, Aarhus Havn og Peer H. Kristensen, VisitAarhus (Billede: MX)

Med peacetegn og tandpastasmil indtog 3600 turister ombord på krydstogtskibet Regal Princess i den yderste afkrog af Aarhus Havn mandag. Her blev de taget imod af et par drenge udklædte som vikinger, to i danske folkedragter og en storsmilende direktør for VisitAarhus og markedschef for Aarhus Havn. De to har nemlig i fire år samarbejdet for at forny krydstogtturismen og det ser nu ud til for alvor at lykkes.

Næste år er der indtil videre 22 planlagte anløb i Aarhus Havn. Det er rekord og betyder næsten 60.000 turister ifølge VisitAarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi har blandet blod. Vi sørger for havnen, VisitAarhus sørger for oplevelserne, fortæller Nicolaj Krøyer, markedschef for Aarhus Havn og tilføjer at de netop har lukket en aftale for næste år med firmaet AIDA cruises.

Turisterne blev efter anløb lynhurtigt transporteret ind til byen i busser.

- Man er jo afhængige af forskellige ting. F.eks. om rederierne placerer skibene oppe i Østersøen og ikke i Caribien, så kan det være lige meget, hvor lækre vi gør os. Det er stort for os at vi får de her store skibe ind og så må de helst ikke spilde en halv time her og en halv time der, for så har de de timer færre at være her og bruge penge i, sagde Peer H. Kristensen, turistdirektør i VisitAarhus. Han peger i øvrigt på, at undersøgelser viser, at en turist bruger omkring 600 kr. i en by.

Regal Princess kommer til Aarhus syv gange i år og hver gang forventes der 3600 passagerer. I 2017 er ambitionen at nå helt op på 80.000 passagerer.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Det er dybt tragisk. Det er en meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx