10/10-17 10:28

Tre drenge kunne have været i live - men de fik ikke den rette behandling Tre drenge kunne have været i live - men de fik ikke den rette behandling

Familierne til tre meningitisramte teenagere får nu erstatning.

storybild

Mathias Baadsgaard-Lund blev kun 16 år. (Billede: Privatfoto / Trine Baadsgaard)

Tre teenagere ville med stor sandsynlighed have været i live i dag, hvis de havde fået den rette behandling for meningitis.

Det konkluderer Patienterstatningen i tre afgørelser ifølge DR.

Den 16-årige Mathias Baadsgaard-Lund, den 17-årige Hans Graham Petersen og den 18-årige Christopher Licht Jensen døde alle af smitsom meningitis inden for godt et år.

Det gjorde de, på trods af at de ifølge Patienterstatningen havde henvendt sig til sundhedsvæsenet i tide.

- I to af sagerne har drengene efter vores vurdering helt klare symptomer på meningitis og skulle have været under behandling med antibiotika langt tidligere.

- Hvis de var kommet det, vurderer vi, at så var de i live i dag, siger direktør i Patienterstatningen Karen-Inger Bast til DR.

Den tredje af drengene, Christopher Licht Jensen, burde have været indlagt til observation i stedet for at være blevet sendt hjem med smertestillende behandling, lyder det fra Patienterstatningen.

- Så ville man have givet ham antibiotika, og så vurderer vi, at han kunne have været i live i dag, siger Karen-Inger Bast.

Familierne til de døde er blevet tilkendt erstatning på grund af forløbet, hvor fejlvurderinger altså menes at have kostet sønnerne livet.

I slutningen af september offentliggjorde Region Hovedstaden en analyse, der blev sat i værk efter de tre teenageres død.

Den konkluderer ifølge DR, at regionen kan blive bedre til at inddrage patienter og pårørendes viden. Og at der i regionen er behov for at forbedre viden om meningitis.

Region Hovedstaden vil nu sætte gang i flere tiltag for at mindske risikoen for, at der sker forsinkelser, når patienter skal udredes for akutte sygdomme såsom smitsom meningitis.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx