Af - 05/08-15 10:39

Færing går viralt med løfte: Vi stopper snart grindedrabFæring går viralt med løfte: Vi stopper snart grindedrab

En færing langer ud efter Sea Shepherd og deres leder Paul Watson i et yderst populært opslag på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Bare rolig Sea Shepherd og andre, der har ondt af grindehvalerne: Færøerne vil inden for få årtier stoppe de kritiserede grindedrab.

Sådan lyder spådommen fra færingen Jóhan Ruby Eiðisgarð, hvis opslag på Facebook allerede er delt små 3.000 gange: For årsagen er en helt anden, end man tror. Hans opslag lyder:

- Hej, mit navn er Jóhan, og jeg kommer fra Færøerne. Her slagter vi hvaler. Vi slagter en lille del af en stor mængde hvaler, som ikke er udryddelsestruede. De fleste drab af grindehvaler er overstået hurtigt, og hvalen lider så lidt som muligt.

- Man skal være særligt trænet og have et certifikat for at få lov at tage del i selve drabet. Kødet distribueres til de deltagende mænd og kvinder, og hvis der er kød tilovers, vil det blive delt blandt de lokale og ældre på plejehjemmene og så videre, forklarer han.

Dansk politimand på Færøerne: Sådan foregår grindedrab
Dansk politimand på Færøerne: Sådan foregår grindedrab

Supermarked er unaturligt
- For mig er det ikke naturligt at gå ind i et supermarked og købe en bøf fra New Zealand eller grøntsager, som er oversprøjtet med kemikalier, så de ikke rådner på den lange vej til 18 små ører alene i Nordatlanten.

- I de kommende årtier vil Færøerne formentlig stoppe med at praktisere grindedrab, men ikke fordi det er så frygteligt over for de stakkels hvaler, men fordi de store industrielle nationer forgifter vores vand. Det betyder, at vores fiskebestand forsvinder, vores fuglebestand dør og hvalerne bliver så fyldt med gift, at man ikke kan spise dem. Tillykke til hvalerne.

- Snart vil vi, ligesom resten af den civiliserede verden, få vores masseproducerede kød fra en køledisk og vores grøntsager med en dejlig dosis kemikalier. Tak for jeres politisk korrekte kamp Sea Shepherd og Kaptajn Watson, og tak for at gøre verden til et bedre og mindre multikulturelt sted.

Hello, my name is Jóhan and I come from The Faroe Islands. Here we slaugther whales. We slaugther a small part of a...

Posted by Jóhan Ruby Eiðisgarð on Sunday, August 2, 2015

Opslaget er som sagt delt næsten 3.000 gange.

Tidligere spiste færingerne alt på hvalen, men grundet det høje indhold af blandt andet kviksølv i hvalerne i dag, må man opgive at spise visse dele af dyret. Derudover frarådes gravide og ammende at spise 'grind', mens det almindeligvis anbefales, at man maksimalt spiser grindehval og spæl én til to gange om måneden grundet giftstofferne.

Metroxpress har tidligere interviewet den danske politimand Michael Christian Gram, som er bosiddende på Færøerne. Det er politiets opgave at overvære grindedrabene, og du kan her læse, hvordan det foregår.

Pamela i åbent brev til Løkke: Grindedrab er en skændsel for Danmark
Pamela i åbent brev til Løkke: Grindedrab er en skændsel for Danmark

LÆS OGSÅ: Efter grindedrab: Danske politikere får tre hademails i minuttet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx