Af - 06/05-15 20:43; Opdateret: 06/05-15 20:59

Socialt eksperiment: Hund eller dreng - hvem får mest opmærksomhed?Socialt eksperiment: Hund eller dreng - hvem får mest opmærksomhed?

Ville du klappe en hund, der sad alene ved en bænk? Ville du sige hej, til en lille dreng, der sad alene på en bænk? Det sociale eksperiment satte Ungdommens Røde Kors gang i.

En hund der sidder alene ved en bænk, får danskerne til at stoppe op og kæle et øjeblik. En lille dreng der sidder alene på en bænk bliver ikke ænset at de forbipasserede. Det viser en ny video optaget med skjult kamera, som du kan se øverst i artiklen.

Videoen er en del af den nye kampagne "SE MIG", der skal sætte fokus på oversete børn, som Ungdommens Røde Kors Fyn har sat gang i.

- Eksperimentet viser, at nogle gange bliver der givet mere opmærksomhed til en ensom hund end til en ensom dreng. Og sat lidt på spidsen kan det være en af grundene til, at der er i dag er så mange oversete børn og unge. Det er vores allesammens ansvar at sørge for, at børn og unge bliver set og er en del af et fællesskab, siger Jacob Holst Andersen, kommunikationschef i Ungdommens Røde Kors.

10.000 børn og unge på Fyn lever med følelsen af at være udenfor fællesskabet og ikke blive set. Selv når de har allermest brug for det. Det svarer til to børn i hver folkeskoleklasse. For dem er ensomhed, misbrug, vold eller kriminalitet også en del af det at være barn. Det skriver Ungdommens Røde Kors.

- Vi vil gerne skabe opmærksomhed på de oversete børn og unge. Vi har et mål om at skaffe penge og frivillige til at etablere ni aktivitetshuse for børn og unge på Fyn, siger Jacob Holst Andersen, kommunikationschef i Ungdommens Røde Kors.

Du kan læse mere om kampagnen her.

- Min søn har ikke været i skole i et år - ingen hjælper
- Min søn har ikke været i skole i et år - ingen hjælper

Ensomhed er farligt – og det breder sig som en epidemi
Ensomhed er farligt – og det breder sig som en epidemi

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx