05/11-15 08:23

Atlantis Rejser: Vi afventer UdenrigsministerietAtlantis Rejser: Vi afventer Udenrigsministeriet

300 gæster har booket rejse til Sharm el-Sheikh på lørdag med Atlantis Rejser. 300 andre er på stedet.

storybild

Efter at efterretningskilder har antydet, at en bombe kan have forårsaget lørdagens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten, har flere britiske flyselskaber indstillet trafikken fra Sharm El Sheikh lufthavn. (Billede: Polfoto)

Mens flere britiske flyselskaber har indstillet alle rejser til og fra Sharm el-Sheikh i Egypten, så fortsætter de danske.

Også Atlantis Rejser, som i øjeblikket har 300 gæster på stedet, mens andre 300 har booket ferie med afrejse fra København lørdag.

Flystyrt i Egypten kan skyldes en bombe om bord
Flystyrt i Egypten kan skyldes en bombe om bord

- Vi afventer en vurdering fra det danske udenrigsministerium. Det gør vi altid i den slags situationer, siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll til Ritzau.

- Da vi først har afgang lørdag, har vi et par dage til at få en vurdering fra den danske ambassade i Kairo og Udenrigsministeriet. Ligesom vi afventer den undersøgelse, som briterne har foretaget af sikkerheden i lufthavnen, siger hun.

Hun understreger, at der ikke er tegn på konkrete trusler mod danskere, og at situationen på stedet er sikker.

Og det er heller ikke sådan, at selskabet ringes ned af bekymrede gæster.

Amerikansk efterretningskilde: IS stod nok bag flystyrt
Amerikansk efterretningskilde: IS stod nok bag flystyrt

- Vores gæster er efterhånden ret hårdhudede, fordi der sker så meget i verden. Vi hører fra gæster, som er bekymrede for, at deres rejse skal blive aflyst. Vi oplever ikke, at gæsterne går i panik, siger Pernille Ammitzbøll.

Hvis Udenrigsministeriet vælger at fraråde rejser til den egyptiske badeby, så vil lørdagens gæster blive tilbudt en rejse til en af selskabets øvrige destinationer. For eksempel Hurghada.

Alt efter hvordan en eventuel ændret vejledning fra Udenrigsministeriet kommer til at lyde, så kan det også blive muligt at få pengene retur.

- Men fra andre lignende situationer er vores erfaring, at gæsterne vælger en anden destination. De har taget fri fra arbejde og er indstillet på, at de skal på ferie, siger Pernille Ammitzbøll.

London: Russisk fly havde måske bombe om bord
London: Russisk fly havde måske bombe om bord

Briternes beslutning om ikke længere at flyve til og fra lufthavnen i Sharm el-Sheikh er truffet, efter at flere efterretningskilder har antydet, at en bombe kan have forårsaget lørdagens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten. 224 personer mistede livet.

Også de irske myndigheder har aflyst alle onsdagens fly til området.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx