Af Ritzau - 25/11-16 07:21; Opdateret: 25/11-16 08:19

LA og K kræver skattelettelser for over 13 milliarderLA og K kræver skattelettelser for over 13 milliarder

De to borgerlige partier lægger op til et "højere ambitionsniveau" på skattepolitikken end Venstre.

storybild

Venstre, Liberal Alliance og De Konservative forhandler fredag middag videre om en mulig ny trekløverregering. LA og K presser på for at få større skattelettelser end det, V selv har lagt op til i det nuværende regeringsgrundlag. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Der skal afsættes flere penge til skattelettelser end de 13 milliarder kroner, som Venstre afsatte til formålet i sin økonomiske 2025-plan.

Sådan lyder kravet ifølge Børsen fra både Liberal Alliance og De Konservative.

De to partier møder for femte dag i streg op til regeringsforhandlinger på Marienborg.

- Vi går ind til de her forhandlinger med en klar målsætning om, at væksten og velstanden skal være højere, end det statsministeren selv har lagt op til i 2025-planen og i det nuværende regeringsgrundlag.

- Derudover vil vi have afsat flere penge til skattelettelser, end de 13 milliarder kroner der er afsat i 2025-planen, siger skatteordfører Joachim B. Olsen (LA) til Børsen.

De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen, er enig i, at ambitionsniveauet skal hæves.

- Vi har højere ambitioner. Derfor går vi også efter flere reformer og et større velstandsmål. For der er brug for bedre vilkår for erhvervslivet, siger han til Børsen.

Ingen af de to partier vil dog sætte et mere konkret tal på, hvor mange penge der skal afsættes til skattelettelser i det nye regeringsgrundlag.

Heller ikke, hvor skattelettelserne skal falde.

LA-leder Anders Samuelsen har opgivet sit ellers ultimative krav om, at topskatten skal lettes med fem procentpoint hele vejen op.

Det er det krav, der i de seneste måneder har truet med at udløse valg. Samuelsen kæmper dog fortsat for at få et "opgør" med topskatten med i regeringsgrundlaget, har han ladet forstå.

Et kompromis kunne være, at V, LA og K foreslår at hæve grænsen for, hvornår man skal betale de 15 procent i topskat.

Men uanset hvad de tre borgerlige partier bliver enige om på skatteområdet i et nyt regeringsgrundlag, kræver det hjælp fra støttepartiet Dansk Folkeparti for at få det ført ud i livet.

Og meldingen fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl åbner ikke op for meget. Han slog torsdag endnu engang fast, at han ikke kan få øje på et råderum til skattelettelser.

Hvis det skulle opstå, skal lettelserne gives til dem med de laveste lønninger, betoner han.

Venstre, Liberal Alliance og De Konservative fortsætter ved middagstid forhandlingerne om en mulig ny trekløverregering.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx