28/07-17 20:48; Opdateret: 28/07-17 21:09

Politiet rykker ud til muligt skyderi i MjølnerparkenPolitiet rykker ud til muligt skyderi i Mjølnerparken

Natten til fredag slog politiet til mod bandemiljøet på Nørrebro. Fredag aften er der igen meldinger om skud.

storybild

København. Københavns Politi er fredag aften rykket ud til Mjølnerparken på ydre Nørrebro efter anmeldelser om skyderi i området.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået anmeldelser om, at der er skudt derude. Derudover kan jeg ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger vagtchef Lars Westerweel fra Københavns Politi.

Ifølge anmeldelserne skulle der været blevet affyret flere skud.

Politiet kan ved 20.40-tiden ikke bekræfte, at der rent faktisk er blevet skudt, og det er også uvist, om nogen i givet fald skulle være blevet ramt.

Ifølge Ekstra Bladet skulle der være skudhuller i tre biler, som holder i området. Det er uvist, om der sad nogen i bilerne, da de blev ramt.

Urolighederne har ulmet i Mjølnerparken i længere tid.

Torsdag i sidste uge rykkede politiet også ud efter meldinger om skud, men det lykkedes ikke at finde beviser, som for eksempel afskudte patronhylstre, for at der rent faktisk var blevet skudt.

Tirsdag aften blev en mand ramt af skud i Rovsinggade på Nørrebro, og kort efter anholdt politiet to mænd i Mjølnerparken. De blev dagen efter varetægtsfængslet for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet.

Og natten til fredag slog politiet så for alvor til mod bandemiljøet i Mjølnerparken.

I en større aktion slog politiet en ring om bebyggelsen og gennemsøgte området. I en hæk fandt politifolk en pistol og en kniv.

Flere unge blev anholdt i forbindelse med aktionen, hvor betjentene slog ring om bebyggelsen.

Det udviklede sig dramatisk, da en 33-årig mand på en stjålen knallert ifølge politiet forsøgte at køre en betjent ned. Han blev kort efter bidt af en politihund og anholdt.

I et retsmøde fredag blev han varetægtsfængslet i 11 dage for vold mod tjenestemand.

- Vi ønsker at sende et signal til bandemedlemmer og ikke mindst unge mænd, der måske går og overvejer at blive mere knyttet til disse voldelige grupperinger, at det har konsekvenser, udtalte Lars Karlsen fra Københavns Politi tidligere fredag i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx