Af - 08/05-15 08:07

Hærværk og brand i busser i København - kan være politisk motivHærværk og brand i busser i København - kan være politisk motiv

Natten til fredag stod fire af Arrivas busser i flammer, oplyser Københavns Politi. Der kan ligge et politisk motiv bag.

Bildstrecke im Grossformat »

Busserne stod parkeret ved et garageanlæg på Østerbro i København og ingen personer kom til skade ved branden.

Man ved endnu ikke om brandene er blevet påsat, men det er lige nu ved at blive undersøgt. Der er fundet hærværk derude, så noget kan tyde på, at der har været personer tilstede.

- Med maling er der skrevet 'Boykot Israel - Free Gaza' på mindst en af busserne, siger vagtchef Lars Vestervig, Københavns Politi, til BT.

For nyligt blev der fjernet annoncer fra Arrivas busser, der opfordrede til at boykotte varer fra israelske bosættelser. Det var Movias bestyrelse, som tog beslutningen om at fjerne annoncerne fra bussernes reklameflader. Annoncernes afsender var Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Fathi El Abed, der er formand i Dansk Palæstinensisk Venskabsforening er oprevet over, hvad der er sket i nat.

- Det kom som et chok for mig. Jeg synes det er forfærdeligt og meget primitivt. Jeg håber, at de der har gjort det, bliver fundet - og jeg håber de finder ud af, at det de har gjort på ingen måde gavner sagen, siger han til metroxpress.

Politiet vil nu undersøge, om der er en sammenhæng, oplyser de til BT. Fathi El Abed er dog sikker på, at det ikke er nogen fra hans kampagne, der står bag.

- Jeg aner ikke hvem der står bga, men jeg ved at det er ingen der har relation til os og vores kampagne. Vi har kørt vors kampagner helt efter bogen - fuldt demokratisk, siger siger formanden af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening til metroxpress.

Brandvæsnet kørte forgæves 12.000 gange sidste år
Brandvæsnet kørte forgæves 12.000 gange sidste år

Movia fjerner bosætterkampagne fra busser: Den støder
Movia fjerner bosætterkampagne fra busser: Den støder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx