08/08-15 08:30; Opdateret: 08/08-15 09:23

Tre børn reddet ud af flammehav på lystbåd i MiddelfartTre børn reddet ud af flammehav på lystbåd i Middelfart

En en voldsom brand brød i nat ud på en båd med 400 liter brændstof om bord. Tre børn blev reddet ud af båden i sidste øjeblik.

storybild

Trebørn blev i sidste øjeblik reddet ud af en brændende båd i havnen i Middelfart lørdag nat, efter at en mand fra nabobåden opdagede flammerne.

Manden, der er fra lokalområdet, tog en rask beslutning og løb ned i båden efter børnene, mens han fik råbt forældrene an, oplyser Fyns Politi til Ritzau.

Forældrene til de tre børn sad to både længere henne i rækken.

- De opdager, at der er brand i båden og får reddet børnene ud i det man må kalde sidste øjeblik. Det overtænder lynhurtigt, efter børnene er kommet op dernedefra, siger Lars Thede, der er vagtchef ved Fyns Politi til Fyens.dk.

Havnens andre både blev efterfølgende kort før klokken 01.45 natten til lørdag evakueret, fordi ilden spredte sig.

Brand hærger taget på idrætscenter i Nordjylland
Brand hærger taget på idrætscenter i Nordjylland

Store flammer får fabrik i Værløse til at brænde ned
Store flammer får fabrik i Værløse til at brænde ned

Ved 05-tiden lørdag morgen er det lykkedes brandfolk at få bugt med branden, men to både er ødelagt.

- To både er brændt ud. Brandårsagen er vi ikke 100 procent sikre på, men det tyder på, at den er opstået på grund af en mobiloplader i en taske. I hvert fald noget elektronik af en art, siger vagtchef Kim Munksgaard.

Båden hvor ilden startede er nu sunket.

Tidligere på natten lød det fra politiet, at der var gået ild i en 30-fods båd med 400 liter brændstof om bord. Ilden spredte sig hurtigt til en nabobåd til højre, og bådebroen brød ligeledes i brand.

Broen er også beskadiget.

De to både havde en værdi af henholdsvis en million og 700.000 kroner. En tredje båd er blevet varmeskadet, men ingen personer er kommet noget til.

Det var en 32-årig mand i nabobåden til venstre for båden, hvor ilden i første omgang fik fat, der opdagede flammerne og reddede de to børn ud. Ifølge hans udsagn var det i sidste øjeblik.

Børnene blev tilset for røgforgiftning på stedet, men de kørte ikke med ambulancen, der var nået frem til havnen. Ingen personer kom således noget til i den voldsomme brand.

Familien består i alt af fire mennesker - to voksne, to børn.

Alarmen om brand indløb klokken 01.29.

- Bådene i havnen ligger klos op og ned ad hinanden, så der er fare for, at ilden spreder sig. Der ligger folk i de andre både, som vi evakuerer, sagde Kim Munksgaard tidligere på natten.

Branden fandt sted i havnen i Middelfart ud for Havnegade 8.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx