Af Ritzau - 02/09-16 10:11; Opdateret: 02/09-16 10:28

Politiklagemyndighed mangler overblik over aktion i TårnbyPolitiklagemyndighed mangler overblik over aktion i Tårnby

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at granske skudveksling mellem mand og politi.

storybild

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er stadig i gang med at klarlægge, hvad der helt præcist skete, da nu afdøde Mesa Hodzic efter en skudveksling blev anholdt i Tårnby torsdag. (Billede: Free/Frederik Hagemann)

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) er stadig i gang med at klarlægge, hvad der helt præcist skete, da nu afdøde Mesa Hodzic efter en skudveksling blev anholdt i Tårnby torsdag.

Det oplyser Kirsten Dyrman, direktør i DUP.

- Vi har ikke noget overblik endnu. Vi kan ikke sige, hvor mange skud der blev affyret, eller hvor manden blev ramt, siger hun.

Klokken 6.45 torsdag skød PET's Aktionsstyrke den 25-årige. Han blev senere torsdag in absentia sigtet for tre drabsforsøg. To betjente og en civil blev nemlig såret i forbindelse med en politiaktion ved Christiania onsdag aften.

Natten til fredag blev den 25-årige mand erklæret død af sine kvæstelser.

- Vi har afhørt en række polititjenestemænd og nogle vidner. Men der er stadig en række personer, vi skal have talt med, siger Kirsten Dyrman, uden at ville specificere hvem personerne er.

- Vi har det egentlig på den måde, at vi ikke siger så meget om efterforskningen løbende. Vores opgave er at indsamle materiale for at danne os et indtryk over, hvad der er foregået, tilføjer hun.

Kirsten Dyrman fortæller, at meget af efterforskningen kommer til at bero på tekniske undersøgelser.

Hun siger, at hun er bekendt med, at Mesa Hodzic natten til fredag er død. Derfor vil DUP bede om at få manden obduceret, siger hun.

Den ene af de to politifolk er meldt uden for livsfare. Betjenten, som blev skudt i hovedet, er fortsat i kritisk tilstand.

Siden episoden onsdag aften har der været meget fokus på Christiania, og fredag formiddag er christianitter i gang med at rydde Pusher Street - uden politiets indblanding.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx