Af - 09/12-16 20:23

19-årig død efter rutine-operation på Aarhus Universitetshospital19-årig død efter rutine-operation på Aarhus Universitetshospital

Kikkertindgreb fik fatale følger for Mathura Sivakumar, mens forældrene sad i venteværelset.

storybild

19-årige Mathura Sivakumar mistede livet efter en kikkertoperation. Metroxpress har efter aftale med familien fået lov til at bringe dette private foto af hende. (Billede: Privatfoto)

En 19-årig jurastuderende fra Herning har mistet livet 1. december efter en simpel kikkertoperation på Aarhus Universitetshospital. Familien har meldt sagen til politiet.

Det skriver Herning Folkeblad fredag.

Den 19-årige Mathura Sivakumar var blevet henvist til en kikkertundersøgelse på Lungemedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, efter at havde døjet med hoste igennem længere tid. Den undersøgelse gik hun til 24. november. Det var sidste gang, familien så hende ved bevidsthed..

- Mathura vågnede aldrig op efter undersøgelsen, fordi hendes indre organer og hjernen havde taget skade. Hun havde fået for lidt ilt i for lang tid, siger hendes far, Sivakumar Rasiah, til Herning Folkeblad.

Både faderen og moderen var taget med deres datter til den rutinemæssige undersøgelse.

- Det skete ret hurtigt efter, at hun var gået ind. Højst 10-15 minutter efter. Siden har vi fået at vide, at hun fik indre blødninger, fordi der var gået hul på lungerne, mens kikkertundersøgelsen var i gang, fortæller Mathuras far til Herning Folkeblad.

Efter den fejlslagne kikkertoperation. hvor Mathura Sivakumar fik hjertestop, lå hun en uge i koma, inden familien besluttede at slukke for respiratoren torsdag 1. december.

Fra Aarhus Universitetshospital lyder det, at hospitalet er uden skyld i det tragiske dødsfald.

- Som jeg ser det, har vi ikke begået nogle fejl her, siger Pernille Haushild, der er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Herning Folkeblad.

- Kikkertundersøgelsen havde ikke stået på særlig længe, før den tragiske hændelse indtraf. Vores umiddelbare vurdering er, at det er kvindens grundsygdom, der er årsag til problemerne, siger Pernille Haushild.

Familien afventer obduktionsrapporten, inden den vil gå videre med sagen til Patientklagenævnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx