Af David Andersen - 23/11-15 21:49; Opdateret: 23/11-15 22:16

Europaparlamentet kræver penge retur fra MesserschmidtEuropaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt

Det var et brud på reglerne, da Dansk Folkeparti i 2013 tog på sejltur for Europaparlamentets penge.

storybild

Morten Messerschmidt sammen med formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard. (Billede: Polfoto)

Det var ulovligt, da Morten Messerschmidt (DF) i 2013 brugte 120.700 kroner i tilskud fra Europaparlamentet til Dansk Folkepartis sejltur med skonnerten 'Halmø'.

Det konkluder Europaparlamentets præsidium mandag aften efter en indstilling fra parlamentets generalsekretær, Klaus Welle. Det oplyser Europaparlamentets pressechef til Politiken.

Sejlturen lever nemlig ikke op til EU's regler om, at midlerne ikke må bruges på at promovere nationale partier og kandidater eller til at føre valgkamp for. Og derfor skal pengene betales tilbage.

Turen på den over 100 år gamle skonnert 'Halmø' blev brugt til at fragte Morten Messerschmidt, formand Kristian Thulesen Dahl og andre ledende DF'ere rundt til 16 danske havnebyer for at promovere Dansk Folkeparti.

Allerede i sidste uge skrev Morten Messerschmidt selv om sagen på sin Facebook, hvor han skrev, at han var forundret over generalsekretær Klaus Welles konklusion.

Messerschmidt lovede dog, at Dansk Folkeparti vil betale pengene tilbage, hvis parlamentet formelt godkendte anbefalingen fra Welle.

Og det er altså konklusionen efter mandagens møde i præsidiet.

Men Morten Messerschmidt er stadig "uenig i vurderingen" af misbrug af EU-midler og fastholder, at turen alene havde sigte på at diskutere EU. Det siger han til Politiken.
- Det har handlet om lancering af mig i mit virke som europaparlamentariker, at jeg var om bord på skibet og talte om EU-relevante ting, siger Messerschmidt til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx