Af - 01/10-16 09:29

Margrethe afslører sine planer: Her kan Frederik blive kongeMargrethe afslører sine planer: Her kan Frederik blive konge

Den danske dronning løfter sløret for, hvornår hun har tænk sig at forlade tronen som monark.

Bildstrecke im Grossformat »

Dronning Margrethe er i denne weekend i Tyskland, hvor hun deltager i en festgudstjeneste i forbindelse med en genåbning af slotskirken i Wittenberg.

I den forbindelse er det lykkedes nyhedsmagasinet, Der Spiegel, at lokke den danske monark til at åbne op for sine tanker om, hvornår hun hun har tænkt sig at abdicere fra tronen.

I et interview fortæller hun, at kronprins Frederik ikke skal forvente at blive konge lige med det samme. Den 76-årige dronning bliver selv siddende til det sidste, lyder det.

Dronning Margrethe efterligner en uartig abe - og alle elsker det
Dronning Margrethe efterligner en uartig abe - og alle elsker det

Og når tiden kommer, hvor det bliver den i dag 46-årige Frederiks tur til at være øverst i det royale hierarki, bliver det en udfordring, siger hun og forklarer, at hun mener, at det er lettere for kvinder end mænd at være monarker.

- Jeg tror bestemt, det er lettere for en kvinde, der kommer efter en mandlig monark, som det var tilfældet for mig. Der var ikke nogen rollemodel, jeg skulle vejes op imod. Det stod klart fra begyndelsen, at mange ting ville være anderledes, og det hjalp. Og jeg håber, at den samme ting vil hjælpe min søn, kronprins Frederik, når han bliver konge engang,« siger Dronningen.

Der Spiegel spørger derefter, om dronningen har planer om at overlade tronen til ham.

Mere end hver tredje dansker vil af med Margrethe
Mere end hver tredje dansker vil af med Margrethe

- Han bliver konge, når jeg ikke er her længere, lyder svaret.

Her er det mest populære medlem af kongefamilien
Her er det mest populære medlem af kongefamilien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx