Af Ritzau - 11/08-16 13:23; Opdateret: 11/08-16 13:56

Kristian Jensen vil besøge Tyrkiet uden dronningenKristian Jensen vil besøge Tyrkiet uden dronningen

Selv om det officielle besøg i Tyrkiet er udskudt, vil Kristian Jensen ikke droppe egne planer om et besøg.

storybild

Kristian Jensen vil besøge Tyrkiet inden for ganske kort tid. (Billede: Scanpix/Heine A Pedersen)

Selv om kongehuset og Udenrigsministeriet onsdag meddelte, at det planlagte statsbesøg i Tyrkiet 17.-19. oktober udsættes, vil udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøge hovedstaden Ankara inden længe.

Det fortæller han torsdag efter et møde i Udenrigsministeriet i København, hvor han har haft besøg af den tyrkiske økonomiminister, Nihat Zeybekci, der er i landet med en erhvervsdelegation.

- Jeg forventer at gennemføre et møde i Ankara for at have politiske drøftelser med min kollega, den tyrkiske udenrigsminister, inden for ganske kort tid, siger Kristian Jensen.

Det er i forbindelse med dette besøg, det er blevet aftalt, at den danske udenrigsminister skal besøge landet og have politiske samtaler med sine tyrkiske kolleger.

Der bliver dog tale om et nedskaleret besøg i forhold til et statsbesøg, hvor dronning Margrethe og en erhvervsdelegation skulle have været med.

Dronningens besøg blev udskudt med det argument, at den nuværende sikkerhedssituation er for farlig.

Tyrkiet befinder sig i undtagelsestilstand, og statsbesøget vil først finde sted, når situationen er normaliseret.

- Vi har et ønske om at gennemføre et statsbesøg i Tyrkiet. Men et statsbesøg er det fineste, man har diplomatisk, og det skal kunne gennemføres med al den styrke og positivitet, der er omkring det. Og det mener jeg ikke, man kan gøre i et land, der er i undtagelsestilstand, siger udenrigsministeren.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, blev i juli udsat for et kupforsøg. Efterfølgende er der blevet slået hårdt ned på kupmagerne og formodede sympatisører samt indført undtagelsestilstand. Den vil løbe til mindst udgangen af oktober.

Det nu aflyste statsbesøg omfattede et besøg i hovedstaden Ankara og Istanbul. Fokus skulle være på kultur og erhverv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx