Af - 01/09-14 15:43

Danskerne elsker homoer: Næsten lige så meget som...Danskerne elsker homoer: Næsten lige så meget som...

Sverige og Island. Det viser en ny undersøgelse, som lander Danmark på en 3. plads over de lande, hvor homoseksuelle har det bedst. Alligevel er der meget, der skal gøres, siger LGBT.

storybild

Tusindvis var mødt op, da der i weekenden blev afholdt den årlige Copenhagen Pride-parade i bøsser, lesbiske, bi- og transseksuelles navn. (Billede: Polfoto)

Homoseksuelle har det rigtig godt i Danmark - i hvert fald sammenlignet med andre af verdens lande. Det viser en ny, verdensomspændende undersøgelse, Gallup står bag.

Se folks fantastiske billeder fra Copenhagen Pride
Se folks fantastiske billeder fra Copenhagen Pride

Analyseinstituttet har spurgt omtrent 1.000 repræsentativt udvalgte borgere i 123 lande, om de føler, at de bor i et område, der er godt for bøsser og lesbiske. Og med blot ni procent af danskerne, der svarer nej, er vi kun overgået af Sverige og Island.

Hos Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT Danmark, kalder man resultatet i undersøgelsen positivt - men slår samtidigt fast, at alt ikke er rosenrødt herhjemme.

- Der er stadig meget, der skal gøres. En del af problemet er faktisk forestillingen om, at vi har ligestilling, og at der ikke er noget at komme efter. Denne forestilling er med til at forstærke problemet, siger arbejdsmarkedspolitisk talsperson Rikke Voergård-Olesen.

Sådan! Her lukker drag queen munden på homo-hadere
Sådan! Her lukker drag queen munden på homo-hadere

- Men når det så er sagt, er vi ved at være tilbage med en af de mest progressive lovgivninger i verden og har gennemført nogle gode ting - for eksempel som for nyligt at forbedre ikke-heteroseksuelles familierettigheder, tilføjer hun.

Ifølge Gallups undersøgelse er Island det land, der er mest venligt stemt over for homoseksuelle. Her er det blot fire procent, der svarer, at landet ikke er et godt sted for bøsser og lesbiske.

- Det kommer overhovedet ikke bag på mig. Til deres Pride (årlig parade for LGBT-samfundet, red.) for nyligt var det nærmest hele landet, der deltog i den fest. Nu har vi lige haft Pride i Danmark, og der var da repræsentanter fra forskellige politiske partier - men det er ikke en agenda, der er lige så højt på dagsordenen i Danmark som i Island, siger Rikke Voergård-Olsesen.

Homo-par adopterer for første gang fra udlandet
Homo-par adopterer for første gang fra udlandet

- Vi har nogle seriøse udfordringer for at komme op på side af andre nordiske lande. Der er stadig mange områder, hvor vi er Danmark halter bagefter. Men igen, det er relativt. Hvis vi skal sammenligne os med Rusland eller Uganda, så er det et paradis her, siger hun og appellerer samtidigt til, at Danmark bliver bedre til at give asyl til verdens ofre for homo-hetz.

Bunden af listen er domineret af afrikanske lande. Hos bundskraberen Senegal mener hele 98 procent af folket, at landet ikke er godt for homoseksuelle, mens lande som Uganda og Malawi følger lige i hælene. Hele listen kan du se her.

Conchita Wurst om dødstrusler: - Stil dig i kø, skat
Conchita Wurst om dødstrusler: - Stil dig i kø, skat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Cæcilie var en almindelig...
bt.dk
Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx