Af - 12/04-15 13:17

LISTE: Her er de bedste brætspilLISTE: Her er de bedste brætspil

Lørdag er det international brætspilsdag, og vi har talt med brætspilsekspert Bo Jørgensen om, hvad danskerne burde spille i stedet for klassikere som Ludo og Yatzy.

Bildstrecke im Grossformat »
Ludo er en af de største familiespilsklassikere, men hvad gør man, hvis man er blevet lidt træt af den gamle traver? Man spiller Sequence. Sequence er et spil, der hitter på salgslisterne i forretningerne. Ligesom Ludo er det også et abstrakt spil, og her skal man forsøge at ramme nogle sekvenser med sine kort Du elsker yatzy, men vil gerne prøve noget nyt. Med King of Tokyo kan du tæve dine venner og smadre Tokyo på samme tid. Det gør du som kæmpestore monstre, og 'there can only be one'. What's not to like? Det minder meget om yatzy, hvor man slår med terninger og kan vælge at slå nogle om. Bo Jørgensen kommer med to alternativer til klassikeren her. Ticket to ride, hvor man skal samle sine egne togruter.Derudover nævner han også Carcassonne, hvor der ikke er terningerul, men stadig en høj grad hel. Det er svært at sige, man vinder, fordi man er god. Det kan næsten ikke lade sig gøre. Så derfor egner det sig også som et familiespil. Hvis du kan lide Risk, så skal du prøve at spille Smallworld. Det handler om krig, men det er med et glimt i øjet og reglerne er nemme. Selve stilen er tegneserieagtig, så selv de mindre kan være med. Den onde heks har tryllet mennesket om til små mus, og så skal man på eventyr i kloakrrør, hvor rotter og edderkopper stiller sig i vejen. Eventyr på højt plan med små plastikfigurer. Det er til de familier med lidt yngre børn i 5-9 års alderen.. Dominion er et fantastisk godt spil. Men det er måske også til de lidt større børn, da reglerne er på engelsk, og man skal kunne læse tekst på kortene man spiller. Det handler om, at man skal opbygge det mægtigste kongerige, og det gør man ved hjælp fra kort, der har forskellige evner og værdier.

I dag bliver den internationale dag for brætspil afholdt for tredje år i træk. Her bliver der skubbet med pap verden over.

Metroxpress har talt med redaktør for det danske brætspilswebsite Papskubber, Bo Jørgensen, om hvad der gør brætspil så fede, at de skal have deres egen dag.

Glem iPad: Københavnerne vil have brætspil
Glem iPad: Københavnerne vil have brætspil

Digitale spil forbudt: Her åbner Danmarks første brætspilscafé
Digitale spil forbudt: Her åbner Danmarks første brætspilscafé

- Det har været en udvikling gennem flere år. Men jeg tror, det dybest set handler om, at folk gerne vil sætte fokus på at være til stede sammen, når de er sammen. Der er mange som jo bare sidder i hvert deres hjørne af stuen med hver deres iPad. Som jeg ser det, er brætspil et reelt bud på at sætte rammen for at være sammen på en helt anden måde, siger han.

Og i anledning af den internationale brætspilsdag, skal man da prøve noget andet end Ludo, Risk eller Matador. Her kommer Bo Jørgensen med en række alternativer til klassikerne, samt to andre gode spil, du kan se ved at klikke gennem galleriet i toppen af artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx