Af - 23/01-14 07:00; Opdateret: 23/01-14 07:42

Skandale-bagmænd står bag nye Prag-druktureSkandale-bagmænd står bag nye Prag-drukture

Rejsemægleren, der sidste år fragtede 10.000 unge til Prag, var genstand for utallige skandaler. I år er turene overtaget af RM Travel, der er stiftet og bliver drevet af de samme mennesker. De nægter dog alle former for tilknytning.

storybild

Gymnasieelever fra Borupgaard Gymnasium i Ballerup vender hjem lørdag d. 16 februar 2013 efter en kaotisk tur til Prag. Dengang var det med Rejsemægleren - i år er det med RM Travel, som er et nyt firma, der er stiftet af den samme person. (Billede: Erik Refner/Scanpix 2013)

Om få uger stiller tusindvis af håbefulde unge sig ud på en rasteplads og venter på busserne, der skal tage dem på en drukferie i Prag.

Sidste år blev Prag-turene i uge syv og otte overskygget af skandalehistorier om knivstikkerier, busser med tyske og ikke danske chauffører som lovet, stive guider og et rejsebureau, der ikke tog telefonen, når bekymrede forældre ringede.


Ved du noget om sagen? Skal du ud at rejse med RM Travel? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Dengang hed rejsebureauet Rejsemægleren. I år er det blandt andet RM Travel, der har taget over, og firmaet har lovet, at der er styr på tingene.

Hvad de unge, heraf mange under 18 år, derimod ikke har fået at vide er, at rejsebureauet RM Travel har meget tætte forbindelser til Rejsemægleren. Selv om begge firmaer benægter forbindelserne, kan Metroxpress i dag afsløre en lang række sammenfald mellem dem.

Katrine dropper druk-Prag: Der var bræk over alt
Katrine dropper druk-Prag: Der var bræk over alt

Firmaerne har adresse to forskellige steder, men dokumenter i cvr-registret viser, at begge er blevet stiftet af samme person – Freddy Nielsen - på samme adresse. Derudover sidder Kirsten Aksel Nielsen, direktør i RM Travel, i bestyrelsen i Rejsemægleren, hvor direktøren hedder Kristian Aksel Nielsen.

Sidstnævnte afviser enhver forbindelse.

'Der er ingen forbindelse imellem Rejsemægleren og RM Travel,' skriver han i en mail.

Prags politi vil smide unge danskere i detentionen
Prags politi vil smide unge danskere i detentionen

Han kan dog ikke forklare, hvorfor RM Travel bekræftede, at han var på firmaets kontor i Prag, da Metroxpress ringede og spurgte efter ham.

Hos RM Travel har man ikke svaret tilbage på Metroxpress' utallige henvendelser. Vi ville ellers gerne have svar på, hvordan firmaet kan hævde, at det i februar sidste år sendte 10.000 studerende til Prag, når firmaet først blev stiftet tre måneder senere.

Rejsebureau før Prag-fest: Vi står klar med samaritter
Rejsebureau før Prag-fest: Vi står klar med samaritter

De mange sammenfald forarger Phillip Dimsits, der er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS)

- Jeg synes helt ærligt, at det er noget svineri, at man på den måde finder nye dæknavne for at lave rejser til unge. Man kan jo undre sig over, om de skjuler noget. De kunne jo bare havde indrømmet, at det gik galt sidste år og sagt, at de havde ændret en masse ting i år, siger Phillip Dimsits.


Ved du noget om sagen? Skal du ud at rejse med RM Travel? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

LÆS OGSÅ: Efter kaos med danske unge: Prags politi opruster

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx