Af Ritzau - 03/11-16 18:08; Opdateret: 03/11-16 18:27

Liberal Alliance: Nu er stemningen god i blå blokLiberal Alliance: Nu er stemningen god i blå blok

Efter mere end to måneders bitter topskattestrid taler LA's politiske ordfører nu om god stemning i blå blok.

storybild

Stemningen mellem partierne i blå blok er skiftet fra iskold til lun, efter partierne har sat sig om forhandlingsbordet for at lande en finanslov på blot to uger. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Trusler om valg og stribevis af bitre udtalelser. Det har kendetegnet blå blok siden august måned, hvor regeringen præsenterede sin 2025-plan.

Dengang fastslog Liberal Alliance samtidig, at man vil vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver sat ned med fem procentpoint for alle topskatteydere.

Derfor er det en smule overraskende nu at høre glade toner fra forhandlingslokalet i Finansministeriet.

- Jeg synes, der er en god stemning blandt de blå partier derinde, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, efter torsdagens møde i Finansministeriet.

Her er finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i gang med en feberredning, der efter ugers fastlåste forhandlinger skal få finansloven i hus på blot to uger.

Og det sker i god ro og orden mellem de fire blå partier, hvis man skal tro Simon Emil Ammitzbøll:

- Engang imellem skal der komme noget godt ud af at mødes. Det skal der gøre, når vi sidder ved samme bord, og det har vi fået mulighed for nu.

- Og så er der en god stemning blandt partierne. Det er vi glade for, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Under torsdagens forhandlinger var det sundhedsområdet, der var på bordet. Helt centralt her er regeringens udspil til en ny kræftplan under navnet Kræftplan IV.

Og det er ikke kræftplanen, der bliver en sten i skoen for forhandlerne, når finansloven skal landes, vurderer Simon Emil Ammitzbøl.

- Jeg tror, vi er forholdsvis tæt på hinanden, for vi har alle en interesse i, at der bliver skabt bedre rammer for kræftbehandlingen. Så jeg tror, vi nok skal finde hinanden, siger han.

Også sundhedsminister Sophie Løhde (V) er positiv efter torsdagens forhandlinger.

- Vi har haft lejlighed til at gennemgå regeringens udspil, hvor vi har en stor satsning på kræftområdet med forslaget til Kræftplan IV.

- Der er jeg rigtig glad for den positive modtagelse, som partierne har givet forslaget, siger hun efter torsdagen møde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Har du også undret dig? Derfor...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx