Af Lotte Scharff - 01/10-17 10:42

Udlænding undgik udvisning trods tre voldtægter: - Det er dybt urimeligtUdlænding undgik udvisning trods tre voldtægter: - Det er dybt urimeligt

Tre gange er Phal Rem blevet dømt for at have voldtaget sine tre eks-kærster. Alligevel har et flertal i landsretten afgjort, at den 36-årige mand, der er født i Cambodja, alligevel ikke skal udvises af Danmark. Nu kræver retsordførerne fra Socialdemokratiet og Venstre at dømte kriminelle udlændinge fremover skal kunne udvises.

storybild

De to kvinder på hhv 35 pg 36 år har begge været kærester med Phal Rem, og er begge blevet voldtaget af ham, efter de slog om den i dag 36-årige mand, der oprindelig kommer fra Cambodja. Men trods flere betingede udvisningsdomme, får gerningsmanden nu lov til at blive i landet. (Billede: Bax Lindhardt)

Står det til Socialdemokratiet og Venstre skal kriminelle udlændinge, der gentagne gange begår kriminalitet i Danmark, udvises. Straks. Og ikke som i dag, hvor Østre Landsret for nylig har givet en 36-årig mand fra Cambodja en betinget udvisning oven i en dom på fire års fængsel for at have voldtaget tre af sine ekskærester.

»Det er dybt urimeligt, at personer der igen og igen begår kriminalitet i Danmark fortsat kan være her. Jeg forstår til fulde ofrene. Det er dommerne, der dømmer. Men det er politikernes pligt at lave lovgivningen om, når vi kan se så åbenlys uretfærdighed i vores retssystem som her«, lyder det fra Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen til BT, mens Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen er helt 'klar i spyttet'

»Dybt kriminelle udlændinge skal smides ud. Så er den ikke længere«, siger han med henvisning til sagen om den 36-årige Phal Rem.

Det var i 2012, at Phal Rem begik sin første voldtægt mod en eks-kæreste i hendes lejlighed på Amager. Den anden voldtægt begik han i 2014 under sin prøveløsladelse, mens den tredje voldtægt blev begået i 2016. I april afgjorde byretten i Glostrup, at Phal Rem skulle udvises  til sit fødeland, Cambodja i Fjernøsten. Men forleden omgjorde Østre Landsret dommen med dommerstemmerne 4-2, at hans tredje voldtægtsdom 'kun' skulle udløse en betinget udvisning ved siden af de fire års fængsel.

I går stod to af Phal Rems tidligere kærester og ofre for de to første voldtægter frem i BT og fortalte, hvordan dommen føltes som en hån mod dem.

»Det er helt vildt, at han slipper for at blive udvist. Han har voldtaget os begge to, inden han som prøveløsladt voldtager en tredje kvinde. Dommen er en hån mod os«, lød det det blandt andet fra de to dybt frustrerede kvinder på henholdsvis 35 og 36 år.

Pham Rem er ikke den eneste kriminielle udlænding, der har fået lov til at blive i Danmark på trods af sine ulovlige gerninger. Det har den kroatiske statsborger Gimi Levakovic også, fordi retten også i hans tilfælde vurderede, at tilknytningen hertil er større, end den er til hjemlandet.

Men står det til de to ordfører skal reglerne laves om.

»Jeg har tidligere foreslået at ændre de betingede udvisninger, så man ikke længere kan få de her ”gule kort” igen og igen – men får et rødt kort fra start, når man begår så alvorlig kriminalitet. Det kommer vi til at tage op og behandle i efterårets samling«, skriver Trine Bramsen til BT.

Også fra regeringens side er der utilfredshed med det nuværende system. Og dét sætter Venstres ordfører sin lid til, når Danmark overtager formandsskabet i EU til november.

»Det er dybt utilfredsstillende, at danske domstole ikke selv kan afgøre om en kriminel udlænding skal smides ud.  Derfor er det godt, at regeringen så klart har udtalt, at det bliver et fokusområde«, siger Preben Bang Henriksen (V).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx