Af Ritzau - 16/04-17 12:50; Opdateret: 16/04-17 16:15

Dronningen hyldes fra trappen foran Marselisborg SlotDronningen hyldes fra trappen foran Marselisborg Slot

Den kongelige familie fejrer regentens fødselsdag på Marselisborg Slot i Aarhus.

storybild

Hendes Majestæt Dronning Margrethe fejrede sin 77-års fødselsdag på Marselisborg Slot sammen med børn og børnebørn. Her er Kongefamilien samlet på verandaen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Regentparret fejrer som ofte før påske på Marselisborg Slot i Aarhus, som også fungerer som parrets sommerresidens.

Men hvor dronningen andre år er rejst tilbage til Amalienborg i København for at fejre fødselsdag, fejrer hun i år 77 års fødselsdag på slottet i Aarhus med fødselsdagssang, hurraråb og masser af rød-hvide flag.

Iført en turkis frakke trådte dronning Margrethe omkring middagstid frem på trappen foran Marselisborg Slot. Herfra vinkede hun traditionen tro til de fremmødte, som var kommet for at hylde fødselaren.

Kort efter regenten kom prins Henrik med de to yngste børnebørn, prinsesse Athena og prinsesse Josephine, i hånden, og herefter fulgte resten af den kongelige familie.

Dronningen har flere gange tidligere fejret sin fødselsdag på Marselisborg slot, senest i 2014, hvor hele den kongelige familie var samlet.

Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid blev født 16. april 1940 på Amalienborg. I år er det 45 år siden, hun blev landets regent efter sin far, kong Frederik 9.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx