Af - 08/05-17 21:06; Opdateret: 08/05-17 22:14

Chok på direkte tv: Tidligere DF-profil kaldte Frankrigs nye præsident 'bøssedreng'Chok på direkte tv: Tidligere DF-profil kaldte Frankrigs nye præsident 'bøssedreng'

Den tidligere DF-MF'er Søren Krarup kom med en opsigtsvækkende udtalelse om Frankrigs nye præsident på direkte tv.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover: Frankrigs nye præsident Macron er gift med den 24 år ældre Brigitte Trogneux.

Søndag vandt den 39-årige franske politiker Emmanuel Macron det franske præsidentvalg og blev dermed den yngste franske præsident nogensinde. Taberen blev Front National-forkvinden Marine Le Pen - og det var ikke den tidligere DF-politiker Søren Krarups kop te.

Under 'Debatten' med Clement Kjersgaard mandag aften på DR2 udtrykte Søren Krarup sin tydelige utilfredshed med Macrons sejr. Ikke mindst fordi en sejr til Macron er det samme som en sejr til EU, som Søren Krarup mildest talt ikke er glad for.

I 'Debattens' indledning, hvor Søren Krarup skulle stå ansigt til ansigt med Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, valgte Søren Krarup at kalde EU for 'Europas ulykke'.

Erdogan ringer og ønsker Macron tillykke med et stærkere EU
Erdogan ringer og ønsker Macron tillykke med et stærkere EU

Og så kom de to debattører nærmere ind på de to franske præsidentkandidater, Marine Le Pen og Emmanuel Macron. Søren Krarup kunne ikke med sikkerhed sige, om han ville have stemt på Le Pen, men Macron - det ville aldrig være sket.

Eller som Søren Krarup udtrykte det:

- Jeg ville aldrig have stemt på den lille pæne bøssedreng, var jeg lige ved at sige,« sagde Søren Krarup, der fik flere overraskede grin fra publikum som respons.

Udbruddet fra Søren Krarup fik da også værten, Clement Kjersgaard, til at bede om at få uddybet kommentaren fra Søren Krarup, der fra 2001 til 2011 sad som Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Det fik Søren Krarup til at trække i land.

- Arhh, det er også forkert, jeg ville have sagt lille artige skoledreng, uddybede Søren Krarup.

Skuespiller om dansk minister: 'På lossepladsen med ham'
Skuespiller om dansk minister: 'På lossepladsen med ham'

Der gik ikke mange øjeblikke, før kommentaren fra Søren Krarup blev opfanget på sociale medier. Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Jakob Engel-Schmidt, var en af de første til at kommentere på udtalelsen. Det gjorde han i et tweet:


'Pinligt og skuffende, at Krarup bruger udtrykket "bøssedreng" som nedsættende skældsord,' lyder det blandt andet fra ordføreren.

Ikke længe efter, og som en kommentar til Jakob Engel-Schmidt, kom avisen Berlingskes debatredaktør, Anne Sophia Hermansen, også på banen med kritik af Søren Krarup.

Senator med kryptisk udtalelse: Er Trump færdig som præsident?
Senator med kryptisk udtalelse: Er Trump færdig som præsident?


'WTF??', lød hendes reaktion.

Også Folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen (S) var hurtigt ude og fordømme kommentaren.


'Kaldte DFs Søren Krarup lige Macron for en "bøssedreng" på DR...,' skriver han.

Spørger man en ekspert, så er Søren Krarups kommentar ikke pæn, men den er ikke direkte injurierende. Det fortæller advokat Asger Thylstrup, der har skrevet bogen 'Injuriesager - bagvaskelse, ærekrænkelser og ytringsfrihed'.

- Der er ikke noget nedsættende i dag ved at være bøsse, så jeg ville nok ikke råde Macron til at angribe Krarup, hvis han skulle få lyst til det. Desuden skal man være opmærksom på, at hvis man er politiker, så er det meget svært at angribe folk for udtalelser omkring ens person. Det skal i så fald være meget konkret, som at påstå, at han har en hemmelig konto på Bahamas, siger Asger Thylstrup og uddyber:

- Det falder nok mere tilbage på Søren Krarup, som kommer med en typisk populistisk kommentar. Og det tegner mere et billede af, hvem Søren Krarup er, end et billede af, hvem Macron er, uddyber han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx