27/05-15 07:10; Opdateret: 27/05-15 23:00

Du tror, det er løgn: Partilederne siger tak for i aften med kærlighedDu tror, det er løgn: Partilederne siger tak for i aften med kærlighed

Her kan du følge valget live på mx.dk. Vi opdaterer med de seneste nyheder i folketingsvalget, hvor danskerne skal til stemmeurnerne 18. juni.

storybild

(Billede: Polfoto)

Nu skal der (endelig) være folketingsvalg. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bestemt sig for at afholde valg d. 18 juni.

Herunder kan du følge vores LIVE-dækningen af valget

Det har TV 2's politiske redaktør Anders Langballe erfaret - og tweetet onsdag morgen:


Beslutningen kommer efter, at Helle Thorning-Schmidt tirsdag kunne lægge øjne til en af de bedste meningsmålinger længe. Her stod rød blok til 48 procent af stemmerne ved et eventuelt valg – som altså ser ud til at komme nu.

Eksperter enige: Thorning udskriver valg i næste uge
Eksperter enige: Thorning udskriver valg i næste uge

- Det her er en måling, som Thorning ville have givet sin højre arm for at få for et år siden. Med 48 procent af stemmerne skal Thorning bare have en lille smule tur i den under valgkampen for at løbe den hjem, som politisk kommentator Henrik Qvortrup sagde i den anledning.

Tirsdag trådte Helle Thorning-Schmidt også selv på et pressemøde (hvor flere troede på udskrivelsen af et valg) og erklærede den økonomiske krise for overstået. Det skete på baggrund af fremrykkede tal for vækst og beskæftigelse.

Thorning indrømmer: Godkendte skrap Løkke-kampagne
Thorning indrømmer: Godkendte skrap Løkke-kampagne

Samtidig fremlagde regeringen en velfærdsplan for i alt 39 milliarder kroner, der rækker ind i den kommende valgperiode.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexskandale får topatleter på banen:...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx