Af - 01/02-16 20:31; Opdateret: 01/02-16 20:53

Ballade om busreklame: Har denne kvinde brug for en fedtsugning?Ballade om busreklame: Har denne kvinde brug for en fedtsugning?

Privathospitalet Nygart har fra i dag plastret 350 busser til med ny nøgenreklame for en såkaldt fedtfrysning - en ikke-kirurgisk fedtsugning. Men allerede efter få timer på vejene møder reklamen kritik.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke første gang, Nygart får kritik efter en busreklame.

En nøgen, slank kvinde slænger sig erotisk med øjnene rettet mod kameraet, mens teksten på billedet uden omsvøb slår fast, at det handler om fedt.

Det syn vil gennem store busreklamer møde massevis af danskere på landets trafikerede veje i februar.

Børnerådet raser over brystforstørrelser på dansk Snapchat
Børnerådet raser over brystforstørrelser på dansk Snapchat

Bag reklamen står privathospitalet Nygart, der vil skabe opmærksomhed omkring et nyt fedtfrysnings-indgreb, som ifølge indehaver Jesper Nygart kan fjerne 'dansehåndtag, ridebukselår eller topmave' uden brug af kirurgi.

Men allerede på annoncens første dag i gadebilledet møder den kritik. Både Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade og Børnerådet er forargede over reklamens udtryk og den målgruppe, den rammer på gaden:

Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster
Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster

- Rigtig mange unge er utilfredse med deres krop, og her smasker man igen en idealmodel i hovedet på dem. Jeg synes, det er ærgerligt. Nygart puster til ilden, og der er ingen tvivl om, det kan give nogle unge psykiske problemer, siger Per Larsen, formand for Børnerådet.

Han henviser samtidig til en undersøgelse fra Børnerådet fra 2014, der viser, at knap en fjerdedel af de 13-årige piger er utilfredse med deres egen krop.

Brystkonge forarger: Fyn bliver kønnere af nye bryster
Brystkonge forarger: Fyn bliver kønnere af nye bryster

Steen Andersen, generalsekretær i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, er enig i kritikken:

- Reklamen appellerer til et kvikfiks, som ikke tager fat på det væsentlige i forbindelse med overvægt, og som desværre er med til at understrege, at vi ikke er gode nok, som vi er.

Men speciallæge og indehaver Jesper Nygart forstår slet ikke balladen.

SFU-formand: Forbyd reklamer for plastikkirurgi
SFU-formand: Forbyd reklamer for plastikkirurgi

- Kvinden på reklamen er jo ikke anorektisk, og hun ligner ikke en med problemer – hun er normalvægtig og er en del af vores målgruppe. Man må bare erkende, at udviklingen i samfundet går mod det visuelle.

Han mener ikke, Nygart via reklamen kan klandres for at opstille et uopnåeligt kvindeideal:

- Jeg føler, kritikerne bor i en anden verden. Har de ikke været på nettet? Se modeblogs, reality-tv og Instagram. I min optik burde man mere hidse sig op over tv-serier som 'Paradise Hotel', hvor det er druk, hor og løgn. Det her er på ingen måde amoralsk. Det handler om, at man kan fryse en delle væk.

Bare bryster kører videre på Movias busser
Bare bryster kører videre på Movias busser

Det er langtfra første gang, Nygarts reklamer skaber ballade. Tidligere har et par velformede bryster på siden af mange af landets bybusser busser skabt harme.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx