Af - 28/04-14 11:53; Opdateret: 28/04-14 12:05

Venstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågningVenstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågning

Venstre er forargede over, at Se og Hør muligvis ulovligt har overvåget en række kendte danskere. Nu kræver partiet, at justitsministeren går ind i sagen.

storybild

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, kræver, at justitsministeriet undersøger Se & Hør's påståede ulovlige overvågning af kendte danskere. (Billede: Polfoto/DRESLING JENS)

Det har affødt en del reaktioner efter, at BT har skrevet, at Se og Hør muligvis har foretaget ulovlig overvågning af flere kendte danskeres kreditkort.

Venstre kræver sagen undersøgt af justitsministeriet.

Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning
Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning

- Storbrittanien satte med News of the World-medieskandalen globalt fokus på mediers ulovlige overvågning af kendte. Hvis BT's historie om Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af såvel det danske kongehus som politikere, købt for sorte penge hos en ansat i Nets/Pbs er korrekt, så tilføjer Danmark et nyt kapitel til overvågningsskandalerne hos medier, der i deres jagt på nyheder og sensationer tilsidesætter alle basale regler og principper, skriver Ellen Trane Nørby, medieordfører for Venstre, i en SMS til mx.dk, og fortsætter:

Nets undersøger mulig læk i overvågningssag
Nets undersøger mulig læk i overvågningssag

- Jeg har bedt justitsministeren om at undersøge sagen til bunds og sikre, at både Justitsministeriet og politiet laver en grundig undersøgelse af sagen. Vi skal ikke kun have fuldt overblik over, hvad der er foregået, og have de involverede personer stillet til ansvar for deres handlinger, hvis det viser sig, at historien er rigtig.

Se og Hør skulle angiveligt have betalt en IT-medarbejder hos Nets for at videregive kreditkortoplysninger.

Det er kommet frem i en ny roman af tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen med titlen 'Livet, det forbandede'. Men selvom der er tale om en roman, skulle oplysningerne kunne dokumenteres, ifølge BT.

Overvågningen skulle have fundet sted i perioden 2008 til 2012.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx