Af - 05/10-15 16:08; Opdateret: 05/10-15 16:26

Trafikforsker til kritikere af politiets bøderegn: Drop nu tuderietTrafikforsker til kritikere af politiets bøderegn: Drop nu tuderiet

Fotovogne er effektive, når hastigheden skal sænkes, lyder det fra trafikforsker, der har svært ved at forstå kritikken af politiets bøderegn.

Her kan du se hvor mange bøder der er givet på enkelte veje hos henholdsvis Østjyllands Politi, Københavns Politi og Vestegnenes Politi. Politiet har ikke ønsket at oplyse hvor på de enkelte vejstrækninger man holder.

Politiet gør, hvad de kan for at fange fartsyndere og dermed gøre trafikken mere sikker.

Sådan lyder vurderingen fra trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet.

- Vi ved fra undersøgelser, at fotovognene er med til at få folk til at sænke farten, og at der er en klar sammenhæng mellem hastighed og trafikuheld, siger Harry Lahrmann til metroxpress.

Er dit nabolag ramt? Se hele kortet over hvor politiet blitzer mest
Er dit nabolag ramt? Se hele kortet over hvor politiet blitzer mest

Metroxpress afsløringer af, at Københavns og Østjyllands Politi i årets første ni måneder har udskrevet fartbøder på op mod 10 millioner kroner på enkelte strækninger, har ellers fået flere kritikere på banen.

Blandt andre FDM, der sår tvivl om, hvorvidt politiet alene har trafiksikkerheden i tankerne, når de kun udskriver bøder på enkelte strækninger. Venstres byrådsmedlem fra Aarhus, Gert Bjerregaard, går skridtet videre og kalder fotovognene for politiets pengemaskine.

Nye tal afslører: Her blitzer politiet mest
Nye tal afslører: Her blitzer politiet mest

Harry Lahrmann har dog svært ved at forstå kritikken af politiets arbejde.

- Hvis man bruger begge hjernehalvdele, er det ikke svært at regne ud, at det giver mening at placere fotovogne de steder, hvor det er nemt at konstatere, at folk kører for stærkt, siger han og tilføjer:

- Vi har hvert år 40.000 mennesker, der bliver behandlet i forbindelse med et færdselsuheld. Det er fanden galme mange mennesker. Så hvis man er enig i, at det tal skal ned, så synes jeg, man skal holde op med tude over, at politiet tager midler i brug, der rent faktisk har en dokumenteret virkning.

LÆS OGSÅ: Minister vil skrotte fotovogne til fordel for stærekasser

LÆS OGSÅ: Politiet svarer igen: Fotovogne bliver ikke brugt som pengemaskine

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx