Af - 13/10-16 20:15; Opdateret: 17/10-16 13:10

EU forbyder at sælge Glögg tilsat sprutEU forbyder at sælge Glögg tilsat sprut

Fremover bliver det forbudt, at sælge noget som vinterdrikken gløgg, hvis der er tilsat whisky eller rom

storybild

Københavns Torvehaller er i dag rammen for det årlige DM i Gløgg. Her kan alle deltage i konkurrencen, hvor kravet er, at du skal producere fem liter gløgg. Dommerne smager på alle og beslutter vinderen, men publikum kan også smage sig gennem de mange konkurrerende og stemme på deres favorit. Søndag d. 22. november. (Billede: Søren Bidstrup)

RETTELSE: Metroxpress viderebragte fredag en historie fra den svenske morgenavis Svenska Dagbladet om, at “EU forbyder Gløgg tilsat sprut.” Den svenske fødevarestyrelse og Systembolaget havde tolket EUs regler som, at det ikke længere var tilladt at sælge glögg tilsat spiritus som whisky og rom. EU kommissionen meddeler nu, at det er en forkert tolkning af reglerne. Det er derfor stadig tilladt at hælde alkohol i gløggen


EU vifter igen med forbudsfingeren.

Butikker må ikke længere sælge den nordeuropæiske favorit juledrik, Gløgg, spædet op med spiritus som whisky, rom og snaps, skriver Svenska Dagbladet.

Og dermed er Luxusgløgg med Jaimaica Rom fra Lidl, der sidste år blev kåret som den bedste gløgg i butikkerne af Forbrugerrådet Tænk, gjort forbudt.

Ifølge EU's "geografiske betegnelser for aromatiserede vinprodukter," er gløgg eller glühwein, som det hedder i tysktalende lande, en vindrik med mindst 4.5 procent og højest 14 procent alkohol baseret på rødvin, nelliker og kanel, der ikke må tilsættes alkohol. Nødder og rosiner, som vi normalt bruger i Danmark er dog helt ok. Og direktivet, der er fra 2014 og nu er godkendt i Danmark, har ingen paragraffer om, hvorvidt du spiser æbleskiver til.

EU-reglerne har vakt opsigt i Sverige, hvor noget af den mest populære gløgg på markedet Bossaglögg ifølge Svenska Dagbladet er spædet op med cognac, rom eller whisky. Her er historien i denne uge delt et væld af gange.

En hurtig googling viser også, at masser af danske caféer sidste år solgte gløgg spædet op med stærkere alkohol. Og det må de altså ikke mere - hvis altså de vil sælge det som gløgg.

De må stadig sælge de varme alkoholdrikke - de skal bare kalde dem noget andet end gløgg.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx