Af Julie Laurs Bundgaard - 08/12-17 07:56; Opdateret: 08/12-17 08:13

DMI bekræfter kedelig rekord: Det er aldrig sket førDMI bekræfter kedelig rekord: Det er aldrig sket før

Synes du, at den danske sommer var koldere i år, end den plejer at være? Så har du fuldstændig ret. Den bød nemlig på den laveste makstemperatur, DMI nogensinde har målt.

storybild

Sommeren 2017 bød på den laveste makstemperatur, DMI nogensinde har målt. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Synes du, at den danske sommer var koldere i år, end den plejer at være? Så har du fuldstændig ret. Den bød nemlig på den laveste makstemperatur, DMI nogensinde har målt.

Det oplyser DMI i en pressemeddelelse.

Dermed har vi aldrig tidligere haft en sommer i Danmark, hvor den varmeste dag var så kold, som den var i 2017.

»Den højeste temperatur, vi målte på noget tidspunkt i 2017, var blot 26,8°C. 26,8°C er den laveste maksimumtemperatur vi har set for et kalenderår, siden vi begyndte målingerne i 1874«, siger John Cappelen, der er seniorklimatolog hos DMI.

DMI afslører: 50 procent chance for hvid jul
DMI afslører: 50 procent chance for hvid jul

De 26,8 grader blev endda ikke engang målt i sommeren med i foråret - mere præcist den 27. maj i Holstebro i Vestjylland.

Ifølge DMI er det dog ikke usædvanligt, at årets varmeste temperatur falder i foråret. Det er nemlig sket hele otte gange tidligere i dansk vejrhistorie - seneste i 1993.

Foruden de lave temperaturer bød sommeren '17 også på det færreste antal soltimer i mange år og rigtig meget regn.

Den kedelige vejrrekord, er desværre ikke den eneste, der er blevet sat i år - ifølge DMI bød 2017 nemlig også på et historisk dårligt efterår.

I løbet af september, oktober og november faldt der hele 290 mm regn, og dermed blev efteråret 2017 det vådeste siden 1998, hvor der faldt 280 mm regn i de tre efterårsmåneder.

John Cappelen forklarer det kedeligt vejr med, at vi i Danmark henover sommeren og efteråret har adskillige lavtryk og fronter, som er drønet ind over os fra Atlanten, og den luft er fugtig med mange skyer og meget lidt variation i temperaturerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Avicii død: Efterlader sig kæmpe formue
bt.dk
Chefforhandler: Det her er den eneste...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx