14/11-17 12:00; Opdateret: 14/11-17 13:14

Frank Jensen frygter at blive taget for givet af vælgerneFrank Jensen frygter at blive taget for givet af vælgerne

Københavns overborgmester sammenligner sit partis situation med USA, hvor ingen troede, at Trump kunne vinde.

storybild

København har haft en socialdemokratisk overborgmester alle år og dage. Frank Jensen står hver dag op klokken 5 for at begive sig ud i morgentrafikken og dele brochurer og chokoladeboller ud med det mål at sikre fire år mere til partiet. Scanpix/Katrine Jessing

København. Hvis du vil have en socialdemokrat i overborgmesterkontoret, så stem på en socialdemokrat.

Sådan lyder opfordringen fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efter at en Gallup-måling for Berlingske med kun en uge til kommunalvalget tyder på den ringeste opbakning til S i hovedstaden i 100 år.

Han læser nemlig målingen som et tegn på, at københavnerne, der har haft en S-politiker som øverste borgmester i 114 år, er begyndt at tage hans parti for givet.

- Man kan jo godt forstå, at nogle tænker, at vi er så sikre, at man godt kan bruge sin stemme til at tone Socialdemokratiet i den ene eller den anden retning, siger Frank Jensen.

- Det er jo farligt. For på et eller andet tidspunkt er vi jo ikke så store, at vi er det naturlige parti til at sidde i det kontor.

I Gallup-målingen ligger Enhedslisten til 19,1 procent af stemmerne i København, mens Socialdemokratiet står til 23,6 procent. Alternativet får opbakning fra 9,3 procent.

- København er stadigvæk en knaldrød by med omkring 70 procent af vælgerne, der stemmer i den røde blok. Så det er en intern forskydning, hvor Socialdemokratiet over de seneste valg har afgivet stemmer til dem i vores egen blok, konstaterer Frank Jensen.

Han vil ikke komme med konkrete "advarsler" til vælgerne om, hvad der vil ske, hvis S mister overborgmesterposten.

- Man må ikke true vælgerne. Men jeg kan bare oplyse vælgerne om, at hvis Socialdemokratiet ikke længere er det største parti, begynder det at blive svært at se, at Socialdemokratiet kan erobre overborgmesterposten.

Forud for kommunalvalget har Ritzau foretaget en rundspørge blandt de kandidater, der stiller op. 123 kandidater i Københavns Kommune har svaret på spørgsmålet om, hvem de tror bliver overborgmester.

Altså ikke hvem de håber bliver det. Her svarer et stort flertal på 88 Frank Jensen. Mens 14 siger ved ikke. Kun 10 tror, at det bliver Enhedslistens kandidat, Ninna Hedeager Olsen.

Det peger for Frank Jensen at se i samme retning:

- Vi bliver lidt taget for givet. At det er en naturlig ting. Men det er farligt. Alle troede, at demokraterne var sikre på at vinde valget i USA. Det blev Trump. Hvem havde forestillet sig det? Jeg havde ikke, siger Frank Jensen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx