Af - 16/10-16 13:18

Uhyggelig klovn ville skræmme ung mand: Endte med selv at få knytnæveslag i ansigtetUhyggelig klovn ville skræmme ung mand: Endte med selv at få knytnæveslag i ansigtet

I aftes stod en klovn på lur i Holbæk for at skræmme forbipasserende mand med en plastikkniv. Manden reagerede med et knytnæveslag.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Det globale fænomen, hvor personer klæder sig ud som skræmmende klovne, har ramt Danmark.

Midt- og Vestsjællands politi har over weekenden modtaget fire anmeldelser fra borgere, der er stødt på de skræmmende klovne.

En af anmeldelserne stak dog en smule ud, da både klovn og en ung mand formentligt fik sig en forskrækkelse.

10-årig skræmt af klovn i Solrød: - Han har vågnet tre gange i nat
10-årig skræmt af klovn i Solrød: - Han har vågnet tre gange i nat

Det skete lørdag aften klokken 19.18, da en 20-årig mand fra Holbæk gik en tur ved Ladegårdsparken i lokalområdet.

Pludselig sprang en ukendt person ud fra en busk med en uhyggelig klovnemaske over hovedet og en kniv i sin knyttede hånd.

Kniven viste sig at være af plastik, men manden tog ingen chancer og plantede en næve i klovnemasken.

Mystisk Instagram-konto samler klovnene: - Vi skal ud og jage i weekenden
Mystisk Instagram-konto samler klovnene: - Vi skal ud og jage i weekenden

- Manden gav klovnen et knytnæveslag i ansigtet og løb omgående fra stedet, oplyser vagtchefen for Midt- og Vestsjællands politi til metroxpress.

Den 20-årige mand anmeldte selv episoden et kvarter efter, det var sket.

Manden var meget forskrækket over episoden, siger vagtchefen.

Ifølge vagtchefen har politiet ikke modtaget en anmeldelse fra den tilskadekomne klovn selv.

Klovn opsøgte børn på skole og truede dem på livet
Klovn opsøgte børn på skole og truede dem på livet

Alt om klovne-angrebene: Så farligt er det
Alt om klovne-angrebene: Så farligt er det

Nu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til Danmark
Nu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx