Af Lasse Emil Kristiansen - 04/08-15 22:53

SF bag nedskæringer på børnSF bag nedskæringer på børn

Partiet stemmer for at spare i 32 kommuner, selv om det er mærkesag at prioritere daginstitutioner.

storybild

(Billede: ann Eriksson)

Det er en SF-mærkesag at prioritere daginstitutioner. Alligevel stemmer partiet for at spare i 32 kommuner.

Det skriver Politiken onsdag på baggrund af en gennemgang, som avisen har lavet af tal fra Indenrigs- og Socialministeriets kommunale nøgletal. Det viser, at SF har lagt stemmer til børnebesparelser i 32 kommuner, hvor SF har lagt stemmer til kommunens samlede budget for 2015.

Tallene viser også, at der på landsplan i gennemsnit er skåret 0,5 procent af kommunens udgifter til børn fra 2014 til 2015 – og at der bliver skåret lidt mere – 0,9 procent – i en kommune, hvor SF sidder med i budgetaftalen.

Besparelserne med SF’s stemmer sker på trods af, at børn og daginstitutioner er en mærkesag for partiet. Så sent som under valgkampen tordnede partiets formand, Pia Olsen Dyhr, for bedre forhold i daginstitutionerne og kaldte det et »ufravigeligt krav«, at der er tre børn per voksen i vuggestuen og seks børn per voksen i børnehaverne.

SF har siden fredag ikke ønsket at give interview. I stedet har SF-formand Pia Olsen Dyhrs rådgiver sendt følgende citat fra SF-formanden: »Det er rigtigt, at SF’ere i kommunerne påtager sig et medansvar for at få pengene til at stemme. Også i svære tider. Det har ikke været nemt de seneste år på grund af den økonomiske krise, hvor pengene har været færre, og alle har holdt for«, skriver Pia Olsen Dyhr, der understreger, at partiet med sidste års finanslov afsatte 1 milliard kroner til flere voksne i børnehaver og vuggestuer.

Der var 3.092 færre voksne – ’beregnet antal fuldtidsansatte’ – til at hjælpe med flyverdragterne og sætte plaster på børneknæene i landets daginstitutioner i 2013, end da S-R-SF-regeringen trådte til i 2011. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx