23/11-17 06:03; Opdateret: 23/11-17 10:15

Dronningen er i Ghana med danske svinegenetikereDronningen er i Ghana med danske svinegenetikere

Dronning Magrethe er i Ghana for at fremme handelsmulighederne med den vestafrikanske nation.

storybild

København. Ghanas præsident, Nana Akufo-Addo, står torsdag klar til at tage imod dronning Magrethe under overskriften "Fra bistand til handel".

Den danske monark er rejst med en større erhvervsdelegation til Ghana, når der de kommende dage sættes fokus på udfasning af dansk støtte til den vestafrikanske nation.

Ghana skal anerkendes som et ligeværdigt handelsland, lyder det.

En af de virksomheder, der har fået øjnene op for handelsmulighederne med ghaneserne, er firmaet Danavl. Sammen med 38 andre virksomheder er Danavl derfor med på rejsen.

- Ghana er et spændende vækstområde i vores optik. Det er et landbrugsland, som ønsker at udvikle sig inden for svineproduktion, og det vil vi være med til, siger den kommende administrerende direktør for Danavl, Thomas Muurmann Henriksen.

Til dagligt udvikler virksomheden bæredygtig svineproduktion, så specifikke svineracers egenskaber bliver forbedret. Ifølge direktøren kan svinene dermed vokse hurtigere, udnytte fordret bedre og få større kuld.

Efterfølgende eksporteres de specielle slagtegrise samt sædprodukter til landbrug verden over.

Forhåbentlig også snart til Ghana, lyder det fra direktøren.

Ifølge den danske ambassadør i Ghana, Tove Degnbol, er landet en god investering for danske virksomheder.

- Ghana kan tilbyde en sikker og tryg ramme for danske investeringer. Det er et land, der ikke har været præget af borgerkrig eller uro som andre lande i regionen, siger ambassadøren.

Statsbesøget vil primært finde sted i hovedstaden Accra. Her vil dronningen torsdag være til stede, når danske virksomheder fortæller, hvad de kan tilbyde vestafrikanerne.

I de følgende dage vil dronningen blandt andet blive vist rundt i naturskønne omgivelser, mens hun ligeledes vil få rig mulighed for at se den kulturelle side af Ghana - heriblandt håndværksproduktionen, som landet er kendt for.

Det kongelige besøg markerer samtidig 60 års selvstændighed for landet - 30 af årene med dansk udviklingsstøtte. Sidste punktum for støtten sættes i 2020.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx