Af Sebastian Bjerring Jensen - 11/12-17 15:11

Andreas blev snydt af svindlere: Nu advarer politiet mod snedigt trickAndreas blev snydt af svindlere: Nu advarer politiet mod snedigt trick

Svindelnummeret kan være svært at forhindre

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Martin Sylvest Andersen)

Kriminelle udlændinge har fundet en ny fidus, hvor de stjæler danskernes telefonnumre og bruger dem til at svindle andre danskere.

Det skriver DR.

En af dem, der har fået stjålet sit nummer, er Andreas Brinck-Jensen fra Esbjerg:

»Folk ringer til mig og siger, at jeg har ringet til dem. I går var det syv til otte, der ringede. Jeg ved ikke, hvordan de er gået ind og har overtaget nummeret,« fortæller han til DR.

Andreas Brinck-Jensen beskriver episoden som 'ubehagelig'.

Svindelnummeret kaldes 'spoofing' og består i, at svindleren ændrer sit eget udenlandske nummer til et dansk nummer, og på den måde er det altså lettere at ringe til danskere og svindle dem. Ifølge DR er der også tidligere eksempler på, at spoofing er brugt til at kopiere en virksomheds direktørs nummer for så at ringe til økonomiafdelingen og bede dem overføre penge.

LÆS OGSÅ: Her sættes hastigheden på vejene op: Så stærkt må du køre fremover

Og det værste er næsten, at svindelnummeret er aldeles svært at forhindre. It-eksperten Jan Kaastrup fra it-virksomheden Csis fortæller nemlig til DR, at det kun er politiet, der kan hjælpe, hvis uheldet er ude, og dit nummer er blevet kopieret. Politiet skal dog først oprette en sag, når du anmelder forholdet, og på det tidspunkt er skaden ofte sket.

Selv oplyser politiet til DR, at man opfordrer folk til at være ekstra mistroiske, hvis de modtager et opkald fra et nummer, de ikke har kodet ind på deres mobiltelefon.

Jan Kaastrup anbefaler desuden, at man kan prøve at anonymisere sit telefonnummer for at forhindre at blive svindlet, men at man stadig ikke kan være sikker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Thomas Frank arbejder for FCM-boss:...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx