Af Ritzau - 20/01-17 09:41; Opdateret: 20/01-17 10:55

Haderslev vil igen byde ind på ny politiskoleHaderslev vil igen byde ind på ny politiskole

Haderslevs borgmester vil minde regeringen om, at hans by er "drømmeplacering" for den nye politiskole.

storybild

Hans Peter Geil (V), borgmester i Haderslev, vil skynde sig at minde justitsministeren om, at Haderslev er en "drømmeplacering" for en ny politiskole. (Billede: Scanpix/Rune Evensen)

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Haderslev brændende ønsker at lægge bygning eller grund til den nye politiskole vest for Storebælt.

Sådan lyder det fra Haderslevs borgmester, efter at regeringen har åbnet for, at skolen ikke nødvendigvis skal ligge i Herning alligevel.

- Jeg vil være sikker på, at den nye justitsminister har Haderslev stående på sit skrivebord som alternativ, hvis han skal vælge. Så vi sender straks materialet til ham en gang til, siger borgmester Hans Peter Geil (V).

- Det skal ikke hedde sig, at vi er ude af spillet på grund af nøl, lyder det.

Ud over spørgsmålet om placeringen af skolen bliver det diskuteret, om der skal bygges nyt, eller om politieleverne kan blive uddannet i en eksisterende bygning.

Haderslev kan klare begge dele, forsikrer borgmesteren om.

- Der er ingen tvivl om, at Haderslev er drømmeplaceringen. Vi har et sygehus, der bliver ledigt fra 1. februar, fordi asylcentret lukker. Desuden har vi en grund en kilometer derfra ved motorvejen, hvor der er plads til en ny skole, siger han.

Han ærgrer sig over det lange og knudrede forløb fyldt med politisk fnidder, der har været omkring den nye politiskole. Men det vigtigste er, at skolen kommer til at ligge vest for Storebælt, mener han.

- Med justitsministerens udmelding er vi jo tilbage til udgangspunktet. Men jeg håber, de snart får truffet en endelig beslutning, lyder det.

I Sønderborg Kommune håber borgmester Erik Lauritzen (S) også fortsat på at få politiskolen til byen.

Han hæfter sig ved, at grænseproblematikken er en af årsagerne til, at flere betjente skal uddannes.

- Der ligger vi optimalt. Vi er kun 20 minutter fra grænsen og har i forvejen et tæt samarbejde hen over grænsen, siger borgmesteren.

- Jeg har hele tiden ment, at vi har det bedste bud. Jeg håber, at fornuften sejrer i sidste ende, lyder det fra Erik Lauritzen.

Det er de tre regeringspartier og Socialdemokratiet (S) samt Dansk Folkeparti (DF), der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

Justitsministeren har kaldt til møde i forligskredsen mandag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx